KIF tog idag emot serieledarna LdB Malmö!

By on 9 maj, 2013

Idag var det dags för KIF:s damer att bekänna färg då man mötte serieledande LdB Malmö hemma på Behrn arena

Första halvlek
KIF inleder halvleken med att sätta full fart framåt detta resulterar i den sjätte minuten i matchens första målchans när Lucie Martínková skjuter ett skott strax utanför mål. KIF:s offensiv lämnar vissa luckor bakåt så KIF:s målvakt får göra några kvalificerade insatser.

En frispark för Malmö i den trettonde minuten ger Malmö lite moment och man etablerar en press på KIF:s planhalva, denna press utmynnar i matchens bästa målchans för Malmö där KIF:s målvakt visar på högsta klass då hon gör en högkvalificerad dubbelräddning.

Malmö forcerar mot slutet av halvleken med flera farliga chanser som följd, det är dock KIF som får den sista och kanske vassaste chansen.

Man märker på KIF:s spel att spelarna har stort förtroende för sin målvakt, och det med all rätt då det till mycket stor del är hennes förtjänst att första halvlek slutar 0 -0.

Andra halvlek
Andra halvlek känns mer tempofattig än den första med mycket spel runt mittlinjen.

I den fyrtionionde minuten får KIF frispark i farligt läge men Malmös målvakt räddar.

Malmö känns som det starkare laget genom hela matchen, men KIF krigar på och har några riktigt vassa chanser som när nr 11 Sarah Michael i den sextionde minuten själv bryter igenom Malmös försvar, skottet räddas dock av Malmös målvakt Thora Helgadottir.

I den sjutiotredje minuten kommer Malmös kanske vassaste chans när nummer tio Ramona Bachmann skjuter i underkant på ribban.

Matchen slutar 0 – 0 ett kanske inte helt rättvist resultat, men KIFspelarna kämpade för det hela vägen.