KNÖL-revyn bjuder på ”ett litet litet smakprov” i Lindesberg och Nora

By on 23 maj, 2022
Bild: LindeKultur

Lördag 28 maj kl 15:00 bjuder KNÖL-revyn på ”ett litet litet smakprov” i Folkets Hus, Lindesberg. KNÖL-revyn är ett treårigt kulturprojekt för de fyra kommunerna i norra Örebro län (som förkortas KNÖL) Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg. Söndag 29 maj kl 15:00 ges samma smakprov på Teaterbiografen i Nora.

Studiefrämjandet Örebro/Värmland har beviljats regionala utvecklingsmedel till projektet som syftar till utveckla scenkonsten i norra länsdelen. Initiativet kommer från Örebro läns bildningsförbund tillsammans med Studiefrämjandet och är ett samverkansprojekt i samarbete med Amatörteatersamverkan i Örebro och föreningar som ansluter i samarbetet under projektets gång.

Syftet är att få i gång mer verksamhet i norra Örebro län. Skapa nya ledare, projekt och föreningar. Revy är en bra grund. Detta är ett revyprojekt men kan lika gärna leda till andra former och typer av sceniska uttryck. I grunden är detta ett demokratiprojekt genom att få unga och gamla i norra Örebro län att samverka genom ett nytänkande sätt, enligt KNÖL-projektet.

Det finns massor av kulturintresserade människor som vill skapa scenkonst i norra länsdelen, men det finns inte många teaterföreningar. Under projekt Bergslagsspelen (år 2013-2017) visades prov på att fantastisk scenkonst kan skapas, om människor får chansen att vara med. I Bergslagsspelens efterdyningar har många fått upp ögonen för att vara kulturskapare och en teaterförening (Bergslagens Spektakelteater) har startats i Lindesberg och Hyttans hemligheter har startat i Löa. KNÖL-projektet vill nå de människor som vill skapa tillsammans med andra, men inte vet riktigt var de ska vända sig. Bakgrunden till projektet är att det fortfarande finns ett behov av att nå ut och nystarta kultur- och teaterverksamhet i Örebro läns norra kommuner.

Lindesberg/Nora
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login