Kom in i matchen – Att läsa är också en sport!

By on 29 augusti, 2013

”Kom in i matchen” är ett läsfrämjande projekt som drivs i samarbete mellan Örebro stadsbibliotek och SISU Idrottsutbildarna i Örebro län. Projektet riktar sig främst till barn i åldrarna 11-14 år samt till föräldrar och ledare i föreningar. ”Kom in i matchen” är en lokal avknoppning till Riksidrottsmuseets utställning Att läsa är också en sport, som finns på Örebro stadsbibliotek v. 37-39.

Utställningen
”Att läsa är också en sport” handlar om lustfyllt läsande. I utställningen kan besökarna bland annat höra vad några av våra svenska idrottsprofiler tycker om att läsa. Som fotbollsspelaren Henok Goitom, friidrottaren Carolina Klüft, herrarnas förbundskapten i handbollslandslaget Staffan Olsson och simmerskan Maja Reichard. Utställningen är producerad av Riksidrottsmuseet i samarbete med SISU Idrottsutbildarna, SISU Idrottsböcker och Regionbibliotek Stockholm.

Vår ambition i Örebro är att tillsammans fortsätta med läsfrämjande arbete även efter utställningens slut, eftersom vi vill att fler barn och unga ska upptäcka glädjen och nyttan med läsning. Att kunna läsa är en grundförutsättning både för individen och för den demokratiska processen i ett samhälle.

Läs mer på vår blogg ”kominimatchen.wordpress.com” där vi kontinuerligt fyller på med läsfrämjande tips, idéer och stöd för vuxna som vill inspirera barn och unga till läsning.

Besök gärna utställningen på Örebro Stadsbibliotek v 37 -39. Kontakta någon av oss i förväg så att vi kan berätta mer om projektet och samarbetet.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login