Kommentar – fördelning stöd till elitlagidrotter

Av på 25 juni, 2020
Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet fick möjlighet att fördela regeringens kompensationsstöd om 500 miljoner för perioden 12 mars till 30 juni till idrottsrörelsen. Grunden för stöd är att många föreningar tappar mycket intäkter som ett led i de restriktioner som införts för att minska smittspridningen av corona.

Ishockey, basket, innebandy, handboll, volleyboll och bandy skulle just starta eller var inne i slutspelet när restriktionerna slog till. Fotbollen kunde inte dra igång serierna som planerat.

Dessa verksamheter är komplexa på så sätt att det är svårt att veta vilka föreningarna som skulle gått långt i ett slutspel till exempel. Därför valde Riksidrottsförbundet att låta respektive specialidrottsförbund göra en samlad ansökan för dessa verksamheter till samråd med berörda föreningar.

När stödet nu fördelas lämnar Riksidrottsförbundet med förtroende till respektive specialidrottsförbund att avgöra hur mycket de olika föreningarna ska få av stödet.

–  Fördelningen av stödet som lagidrotterna gör speglar tappade intäkter som framförallt bygger på publik. Det synliggör därmed också de utmaningar vi har i vårt jämställdhetsarbete framåt. Inte minst vad gäller lagbollidrotterna, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Ekonomi | Sport Regionalt
Örebronyheter

Källa RF/SISU

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in