Kommentar kring förekomsten av fläskfärs i LASAGNE ÄLG.

Av på 6 april, 2013

Den 22 mars fick vi information av belgiska myndigheter att de i ett test av en tillverkningsserie funnit fläskfärs i vår LASAGNE ÄLG. Vi tog detta på största allvar och som en försiktighetsåtgärd utfärdade vi omedelbart säljstopp av produkten i enlighet med våra egna rutiner och myndigheters rekommendationer.

Efter upptäckten initierade vi djupare utredningar och utförde fler tester i nära dialog med de belgiska myndigheterna för att få mer information. Den 5 april bekräftade myndigheterna att deras prov visade på drygt 1 procent fläskkött i den berörda tillverkningsserien. Utav 25 prover är detta det enda som visar på innehåll på över 1 procent.

Tillsammans med vår leverantör har vi nu genomfört förbättringar i produktionen för att säkerställa att våra produkter inte innehåller några andra ingredienser än de som framgår av innehållsförteckningen. Maten i IKEA restaurangerna och i Swedish Food Market på IKEA varuhusen är ansvarsfullt producerad och har stränga kvalitets- och säkerhetskrav.

Produkten har sålts i Swedish Food Market på IKEA varuhusen. Vi kommer nu att informera våra kunder. De kunder som är oroliga är givetvis välkomna att returnera älglasagnen och få pengarna tillbaka.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in