Kommunens anställda uppmärksammas med ytterligare en gåva – stöttar det lokala näringslivet

By on 20 augusti, 2021

Örebro kommun vill ännu en gång uppmärksamma det goda arbetet som genomförts under coronapandemin. Därför ger kommunen sina anställda en tackgåva som består av värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

Kommunen vill också stötta det lokala näringslivet och förhoppningen är att gåvan ska underlätta för företag och stötta höstens återstart.

Gåvan planeras att delas ut till anställda i slutet av augusti och kommer att bestå av digitala värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag. När den förra gåvan delades ut var det hela 186 lokala företag inom olika branscher som anslöt sig till systemet:

– Totalt handlar det om cirka 13 000 värdecheckar, vilket innebär en totalsumma om cirka 26 miljoner kronor. Under coronapandemin har många företag i olika branscher drabbats hårt och vår förhoppning är att värdecheckarna ska komma lokala företag tillgodo och stötta återstarten. Det är viktigt att vi alla tänker på att handla så mycket som möjligt på hemmaplan där detta är en bra möjlighet, och därför hoppas vi så klart att så många företag som möjligt ansluter sig, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör, Örebro kommun.

Den 8 juni tog Kommunstyrelsen ett beslut om att ytterligare en tackgåva ska ges till kommunens anställda:

– Nu ges ytterligare en gåva till anställda i Örebro kommun som tack för det goda arbetet som genomförts. Det är otroliga insatser som gjorts under en lång period nu och vi vill så klart uppmärksamma det, samtidigt som vi kan bidra till att stötta det lokala näringslivet som också har haft det tufft, säger Kenneth Handberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Värdecheckarna kommer att vara giltiga till och med 20 december 2021.

Passa på! Så här ansluter sig företag till tackgåvan

På orebro.se/tackgava kan du som företagare läsa mer om hur värdecheckarna fungerar och hur du ansluter ditt företag.

Mer information om tackgåvan för anställda i Örebro kommun

På orebro.se/tackgava finns mer information om tackgåvan och hur anställda tar del av den. 

Bakgrund

Det är en tillfällig lagstiftning som gör det möjligt för Örebro kommun att skattefritt kunna ge en gåva till sina anställda. Kommunstyrelsen tog ett beslut den 8 juni om att ytterligare en gåva ska ges för att tacka anställda och stötta lokala företagare i och med coronapandemin.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login