Kommunfullmäktige sammanträder i Conventum kongress

Av på 21 september, 2020

Onsdagen den 23 september sammanträder kommunfullmäktige på Conventum kongress och kommer då att återgå med samtliga 65 ledamöter på plats, sammanträdet kommer att genomföras med respekt för aktuella restriktioner och råd från Folkhälsomyndigheten.

Ledamöterna kommer att placeras med ordentlig tilltagna mellanrum. Icke tjänstgörande ersättare kommer att följa mötet från Rådhusets sessionssal för att vara insatta i debatten och snabbt kunna komma på plats i Conventum om någon tjänstgörande ledamot behöver ersättas under mötets gång.

– Det här är ett första steg, men vi är inte tillbaks till det normala ännu, säger Jan Zetterqvist, vice ordförande i Kommunfullmäktige.

Vad gäller ledamöter som är 70 år eller äldre, samt andra som tillhör definierade riskgrupper, uppmanas ledamöterna om att hörsamma Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Ambitionen är att dessa ledamöter kommer att delta i mötena så snart det blir möjligt.

Allmänheten uppmanas följa sammanträdet hemifrån
Allmänheten uppmanas följa sammanträdet hemifrån via orebro.se eller Örebro Närradio frekvens 95,3 mHz. Sammanträdet sänds live den 23 september mellan kl 09.00 och ca 17.00 och kan även ses i efterhand på orebo.se där även ärendelista finns.

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in