Konferens i Lindesberg för elever om unga och våld

By on 3 december, 2019
Linnea Claesson - en av föreläsarna på elevkonferensen i Lindesberg.

Onsdag 4 december genomförs en halvdagskonferens för alla elever i årskurs 8 i norra länsdelen med rubriken ”Dödshot och glitter, machokultur och normer” på Lindesbergs arena. Föreläsare är Linnea Claesson känd för sitt Instagramkonto #assholesonline och Johan Pettersson genus- och statsvetare som jobbar med jämställdhet och ligger bakom kampanjer som #Fatta, #Killmiddag och #ochjagprotesterade.

Fyra år i rad har kommunerna i norra Örebro län, folkhälsoteamet i norra Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro län arrangerat konferensen ”Våld angår oss alla” på Lindeskolans aula. Årets konferens som genomförs onsdag 4 december har ett särskilt fokus på unga och våld och i anslutning till detta arrangeras halvdagskonferens för alla elever i årskurs 8 i norra länsdelen på Lindesbergs arena.

”Att prata om normer, näthat, samtycke och civilkurage är viktiga samhällsfrågor. Vi behöver medvetandegöra problemen och prata om dem med våra ungdomar”, berättar Christian Kokvik, elevhälsochef i Lindesbergs kommun.

Inför konferensen har elever på olika vis fått förbereda sig. Eleverna i åk 8 på Karlsängskolan har exempelvis arbetat med Utbildningsradions programserie ”Människor för ändring”.

”Vi ville att våra ungdomar skulle få en kunskap om att det i alla tider har funnits människor som gått före och vågat drömma, orkat kämpa och velat förändra. Att man som enskild person kan göra skillnad”, säger Eva-Karin Ohlsson Källqvist, biträdande rektor på Karlsängskolan i Nora.

Syftet med dagen är lyfta viktiga frågor som berör ungdomar och våld och medvetandegöra hur de påverkar oss alla på olika sätt.

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login