Konkurrensverket avslår BOS:s klagomål

Av på 12 juli, 2019
Arkivbild.

Kindred och Betsson får inte tillgång till ATG:s spelpooler. Beskedet kom från Konkurrensverket under torsdagen den 11 juli 2019.

– Det här är ett oerhört viktigt beslut i helt i rätt riktning. Om inte annat för att värna rätten till ATG:s varumärken som V75, Dagens Dubbel (DD), m.fl, säger Hasse Lord Skarplöth, Chief Executive Officer ATG.

Den 4 april i år mottog Konkurrensverket ett klagomål från Branschföreningen för onlinespel (BOS) mot ATG. BOS hävdade att ATG missbrukar sin dominerande ställning och yrkade på att Konkurrensverket skulle ålägga ATG att ge BOS medlemmar, Kindred och Betsson, tillgång till ATG:s spelpooler. I första hand på samma villkor som ATG:s nuvarande samarbetspartners, till exempel Stiftelsen Norsk Rikstoto, och i andra hand på skäliga kommersiella villkor.

I korta drag kan beslutet från Konkurrensverket sammanfattas att de har kommit fram till att ATG som utgångspunkt har rätt att fritt välja sina handelspartners.

– Det är ett sunt och välbalanserat beslut vi tagit emot från Konkurrensverket. Det råder en hård konkurrens på spelmarknaden och det är självklart att ATG själva ska avgöra vilka vi ingår avtal med, säger Hasse Lord Skarplöth.

Konkurrensverket skriver:
”Om ATG skulle åläggas att tillhandahålla tillgång till sina spelpooler riskerar detta att minska incitamenten för Kindred och Betsson m.fl. att konkurrera genom att arrangera egna liknande poolspel”

Av beslutet framgår att Konkurrensverket inte kommer att utreda saken ytterligare.
– Konkurrensverket hänvisar också till den pågående utredningen om den framtida finansieringen av hästsporten och påpekar att detta kan resultera i att förutsättningarna för att arrangera spel på hästar förändras. Min mening till den utredningen står fast – att alla som tar spel på hästar också betalar tillbaka till hästsporten. Idag är det inga andra spelbolag förutom ATG som bidrar med finansieringen till hästsporten, avslutar Hasse Lord Skarplöth.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in