Konsertfilmen “Upside Down” med Electric Boys förhandsvisas under Live At Heart i Örebro

Av på 27 augusti, 2021

Electric Boys och Hilda Sandgren från MTA Production bjuder på en exklusiv förhandsvisning av konsertfilmen under showcase-festivalen Live at Heart i Örebro, torsdagen 2:a september.

I våras bestämde sig Electric Boys och producenten Hilda Sandgren sig för att ta ett nytt grepp om tillvaron, näringsförbudet och råda bot på de obefintliga möjligheterna till att kunna spela live! Detta blev startskottet för konsertfilmen ”Upside Down” som spelades in och släpptes i samband med bandets sjunde studioalbum med samma namn.

Under Live at Heart 2021 i Örebro kommer filmen att ha en exklusiv förhandsvisning på Biograf Roxy, visningen sker torsdagen 2:a september mellan klockan 16.00-17.00.

– Vad gör man när en pandemi knackar på dörren? Att stanna upp kändes inte som en option för oss, det andra sättet var att hålla sig kreativ. Det slutade med en ny platta som blev både råare och mer experimentell än förra. En sorts Electric Boys 2021 update. Sedan ville vi iscensätta Electric Boys ”här och nu”. Men det var sannerligen ett prövningarnas år. Först genomgick vi ett medlemsbyte, sen ett brutet nyckelben, sen blev hela bandet sjuka samtidigt i Corona… Konsertfilmen och det nya albumet gav oss kraft! Den blev något positivt att jobba för och att se fram emot, säger Conny Bloom

– Jag satte Electric Boys musik och artisteri i ny kontext. Med den här filmen tog vi nytt grepp om den digitala liveupplevelsen. Vi kommer närmare bandet och man kan se filmen som ett spännande tidsdokument från den här märkliga tiden vi varit i och fortfarande befinner oss i, säger Hilda Sandgren.

Filmen skapades i samarbete med filmregissören Claudio Marino, (Ghost, Behemouth, Tribulation, Satan Takes A Holiday m fl), fotografen Tony Oien (Premiär datum oklart, Veckans Brott, Palmemordet m.m) står för de dokumentära inslagen.

Konsertfilmen “Upside Down” med Electric Boys förhandsvisas under Live At Heart i Örebro Torsdag 2 September 2021!

Nu är Electric Boys återigen ute på vägarna och släpper i dagarna även en egen öl: ”Electric Brew”, som tillverkats i samarbete med Östersundsbryggerier. Bandets frontman, Conny Bloom (gitarr och sång) samt producenten Hilda Sandgren är närvarande på plats under Live at Heart.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa MTA Production

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in