Konst + Basket = Sant

Av på 1 juli, 2021

För fjärde året i rad anordnar Örebro konsthall drömsommarjobbet för feriepraktikantungdomar där de får vara med och bidra till en vackrare och tryggare utemiljö och får utlopp för sin kreativitet. I år är det en basketplan som får ett motiv målat utifrån ett samarbete mellan Örebro konsthall, KFUM Basket och Partnerskap Brickebacken.

Tillsammans med konstnären Giovanna Aguirre arbetar just nu 8 ungdomar med att måla en av två basketplaner i Brickebacken. Ungdomarna är med i hela processen med att ta fram en gemensam målning, från skiss till färdigt konstverk.

Under fredag den 2 juli kl. 9-16 finns möjlighet för media att träffa de målande ungdomarna och konstnären Giovanna Aguirre på plats, Granrisvägen 22, basketplanen mitt emot Brickebackens centrumparkering. 

På eftermiddagen, kl. 15, kommer KFUM Basket för att provspela basketplanen, veckan därpå startar KFUM sin Sommarbasket där barn och unga bjuds in att komma och lära sig spela basket.

Målet med sommarens konstprojekt är att ungdomar ska få vara med och arbeta tillsammans med en konstnär i en konstnärlig process och bidra till en positiv förändring i Örebros miljöer.

Örebro konsthall ansvarar för Örebro kommuns offentliga konst. KONST+BASKET är en uppsökande verksamhet där vi inkluderar lokalsamhället samtidigt som vi knyter an till ett större konstfält.

Konstnären Giovanna Aguirre är baserad i Örebro men kommer ursprungligen från Bogota i Colombia. Som konstnär arbetar hon i olika uttryck som måleri och installationer. Hon har stor vana att arbeta deltagarbaserat och har tidigare verkat som konstnär i Brickebacken under åren som projektet konstnärer i stadsdelarna pågick.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in