Konst på Hög öppnade för säsongen redan i maj

Av på 4 juni, 2021

Konst på Hög öppnade för säsongen redan i maj, men det är när serveringen öppnar upp och börjar ta emot gäster som sommarsäsongen börjar på riktigt. Och nu på lördag är det dags!

”La Collina”, som serveringen högst uppe på toppen av Kvarntorpshögen heter, är helt ny för säsongen och kommer vara öppen dagligen mellan kl. 12.30-19.30. Tidigare har kaffestugan drivits av Kumla kommun men i år fick entreprenören Alessandro Granata, som även driver restaurang Cantina N3 i Örebro, möjligheten att ta över driften

– Här kommer vi erbjuda ett spännande utbud av glass i samarbete med Götlunda glass, med en del kanske oväntade smaker. Vi kommer även lansera ett nytt koncept med fylld focaccia som kommer finnas i tre olika varianter. Varje tugga ska vara som en resa genom italienska smaker! Vi kommer självklart även erbjuda kaffe, ekologiska drycker och lite fikabröd, säger Alessandro.

Guidningar på Konst på Hög

Förutom smakupplevelser så erbjuder Konst på Hög magnifik utsikt över Närkeslätten och en spännande skulpturutställning med konstverk av nationellt och internationellt kända konstnärer. Du kan med hjälp av din smartphone lyssna till en ljudguidning som finns kopplad till varje konstverk och för barn finns även en upptäcktsfärd i området.

Från och med den 1 juni kan man även göra guidebokningar för grupper till Konst på Hög då vi nu åter öppnat upp för denna möjlighet. Bokning görs på visitkumla.se för den som är intresserad.

Trappan stängd för underhåll 14-18 juni

Att ta sig upp på Kvarntorpshögen kan man göra genom att gå den mycket populära Trappan som med sina 427 steg ger både motion och utsikt över Närkeslätten. Detta är möjligt året om, men med ett undantag:

– Vi har många besökare i Trappan under större delen av året så nu är det dags att stänga den för att utföra underhåll och reparationer. Detta kommer vi göra den 14-18 juni då Trappan är helt avstängd, meddelar kulturchef Gertrud Åstrand.

Istället kan man ta bilvägen som går upp till toppen. Den är öppen för biltrafik dagligen mellan kl. 10.00-19.30 och övriga tider kan man promenera den till fots.

– Vi ser fram emot att denna sommar få vara med att erbjuda ännu en upplevelse och skapa en ny träffpunkt i Kumla där man får njuta av italienska smaker, fantastisk utsikt och vacker konst, avslutar Alessandro Granta.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in