Konstlördag i Nora med två vernissager

Av på 13 maj, 2022
Ett verk av Ingela och Lars Agger som kommer visas på Bryggeriet.
Bild: Nora kommun

Det blir en riktig konstlördag i Nora när två utställningar öppnar här, båda utställningarna skulle ha visats tidigare men fått ställa in två gånger vardera på grund av covid-19. 

Örebro läns Konstnärsförbund i Nora konsthall, Biblioteket, vernissage 14 maj 11-13

Örebro Läns Konstnärsförbund bildades 2008 som en direkt efterföljare till Örebro läns lokalavdelning av Konstnärernas Riksorganisation KRO, eftersom KRO samma år beslutat sig för att lägga ner alla sina distrikt. Föreningen är den enda i sitt slag i Örebro län. Den består av 42 professionella konstnärer, däribland några av länets mest namnkunniga.

Föreningens syfte är att arbeta för och tillvarata Örebro läns yrkesverksamma k0nstnärers intressen genom arbete i nätverk, opinionsbildande aktiviteter och genom kontakter med lokala beslutsfattare och andra intressenter.

Under de år föreningen verkat har vi skapat åtskilliga konsthändelser på olika platser runt om i länet, t.ex. på Örebro läns museum, i Karlskoga konsthall och på Kulturpalatset NBV i Örebro. Vi har under flera år under Konstens Vecka anordnat en utomhusutställning utefter ån i Wadköping. Sommaren 2015 uppmärksammade vi 30-årsjubileet av Konstens Vecka i Sverige genom att genomföra en utställning på Stripa gruvområde. Syftet med den utställningen var att medverka till att Örebro län får en ny scen för att visa konst i otraditionella sammanhang, men i nära sammanhang med det lokala kulturarvet. 2017 gästade vi Nora konsthall med utställningen I det gröna och 2018 firade vi vårt 10-årsjubileum med bl.a. utställningen I det blå i Åsby Kulturhus. 2019 hade vi bl.a. en utställning i Ateljé Hjälmarstrand. 2021 besökte vi Stenhuset i Surahammar i Västmanland, med gästutställningen Örebro Läns Konstnärsförbund 2021. Och nu, 2022, gläder vi oss åt att äntligen kunna genomföra vår utställning Örebro Läns Konstnärsförbund 2022 som på grund av pandemin fått vänta sedan 2020.

REMI – från schack till cosplay i Bryggeriet, vernissage 14 maj 12-17

En utställning som handlar om spel, från schack till cosplay. De som deltar i utställningen är Ingela Agger, Lars Agger, Lovi Johansson, Ulf Lernhammar, Anna Linder, Christina Rohlén, Magnus Westerborn och Zarah Virtanen Windh. Det som visas är skulpturer, installationer, fotografier, textila verk, målningar och egenkonstruerat spel bland annat. I ett av rummen i Bryggeriet kommer även besökarna få möjlighet att spela något spel.

Kultur | Nora
Örebronyheter

Källa Nora kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in