Konstprojekt på förskolor i Lindesberg visas på biblioteket

By on 15 juni, 2021

Förskolorna Grönsiskan, Stadsskogen, Kyrkberget, Kristallen och Björken i Lindesberg visar sina konstverk kring temat Solen på Lindesbergs stadsbiblioteket fram till 14 augusti. Utställningen – som är resultat av Solprojektet – har tillkommit i mindre workshops där de yngre barnen och pedagogerna skapat gemensamt i olika material.

Lindesbergs kommun har sedan våren 2020 drivit ett skapande projekt för yngre avdelningar på förskolan under ledning av Lotta Smed (bilden) – konstnär, ateljérista och blivande specialpedagog. Projektets syfte är att utveckla ateljéverksamhet och ge en fördjupning i estetiska lärprocesser.

Pedagoger, barn, rektorer, specialpedagoger, vaktmästare, verksamhetschef utvecklingsstrateg, med flera i kommunen har alla bidragit på ett enastående sätt i utvecklingsarbetet med lärmiljön vid de förskolor som deltagit. Större delen av utställningen går att se utomhus i fönstren.

Nu när Corona-restriktionerna har lättat lite börjar Lindesbergs stadsbibliotek med meröppet igen: Från och med tisdag  15 juni är meröppet igång varje dag kl 7-22 de tider när biblioteket inte är öppet med personal.

”Tänk på att det fortfarande är korta besök som gäller även under meröppet och att det inte finns några sittplatser så länge en del restriktioner kvarstår. Om du inte har tillgång till meröppet än är du välkommen till biblioteket så hjälper vi dig med det”, skriver Lindesbergs stadsbibliotek på Facebook.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login