Kostnadsfria resor med buss och färdtjänst till vaccination

By on 9 februari, 2021
Arkivbild.

Den som behöver resa kollektivt kommer från och med den 15 februari att kunna resa kostnadsfritt till vaccinationen mot covid-19 i likhet med vad som gäller för andra typer av besök hos hälso- och sjukvården. Den som har färdtjänsttillstånd kommer också kunna resa till vaccinationen, utan att behöva betala egenavgift för resan.

– I första hand ser vi gärna att den som ska vaccinera sig tar sig till platsen för sticket på egen hand genom att till exempelvis cykla, gå eller åka bil. Men eftersom alla inte har den möjligheten ser vi de kostnadsfria resorna som ett gott alternativ. I nuläget är det viktigaste att alla som vill vaccinera sig har möjlighet att göra det på ett så smidigt sätt som möjligt, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Sms gäller som biljett
För den som väljer att resa kollektivt gäller det, som för alla andra, att bara resa om man känner sig fullt frisk och att använda munskydd i rusningstrafik samt i övrigt följa de allmänna rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten ställt upp.

Den som bokar tid för vaccination via 1177.se kommer att få ett sms som kvittens och det är det som sedan gäller som biljett för resan med buss. Den som har ett giltigt färdtjänsttillstånd kan resa med färdtjänstens fordon och bör då boka resan i så god tid som möjligt. Den som har intyg för sjukresa får inte resa med Serviceresor till och från vaccination, då detta inte räknas som ett vårdbesök. Det går inte heller att få ersättning för att resa med egen bil.

Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

You must be logged in to post a comment Login