Kräftgången fortsätter för Örebro Hockey

By on 5 december, 2019

Det har inte fungerat bra för Örebro Hockey i de två senaste omgångarna och i den sista matchen var det mer eller mindre härdsmälta, i kvällens omgång borta mot Växjö Lakers var det dags för revansch och framförallt visa att det hela bara var ett gupp i vägen.

I den första perioden gjorde inget av lagen någon glad, lojt, tempofattigt och lite sådär skönt tempo där det inte brann till någonstans. Frånsett i den 20 minuten då mitt ur ingenting Växjö kunde göra 1-0, trots ett litet spelövertag från Örebro. Det hettade dock till ordentligt efter periodslut när spelare från bägge lagen rök ihop, där ett par Växjöspelare fick motas av isen. Den andra perioden blev den första lik men med den skillnaden att Örebros spel blev sämre, slarv och ingen skärpa. Växjö gjorde enda målet och utökade ledningen. Tredje perioden blev mer eller mindre inget mer än att jaga för Örebro, men med det spelet kom man inte närmare och Växjö vann.

Sett till hela matchen doftade det Allsvenskanspel över Örebro, att det såg någorlunda bättre ut beror att man mötte bottenlaget Växjö som är inne i en riktigt dipp, men mot gästande ÖHK såg det genast bättre ut. Att det gjorde berodde på att gästerna fortsatt visade upp ett tempofattigt, lojt, slarvigt, ineffektivt och uddlöst spel, ett spel om garanterat inte kommer att räcka långt om man ska ta sig till slutspel. Nu är det tredje matchen på raken som spelet går i stå, för att vända på det här måste man inte bara jobba med fysiken utan det är det mentala som måste vässas till, att börja hitta tillbaka till spelet som tog Örebro till toppen. Inte helt lätt men i nästa omgång väntar bottenlaget Oskarshamn borta på Lördag 7 December 2019, och där borde man kunna hitta skärpan och effektiviteten samt att få med sig tre sköna poäng, vilket behövs för självförtroendet. Det är riktigt viktigt med tanke på att det är två veckors uppehåll efter den matchen, två veckor att finslipa och jobba på med en vinst i bagaget skulle sitta fint.

Nästa match för Örebro är borta mot bottenlaget Oskarshamn Lördag 7 December 2019!

Första perioden femte minuten utvisning Växjö, två minuter Ilari Melart tripping. Power play Örebro, ingen utdelning. 15 minuten utvisning Växjö, två minuter Filip Cederqvist holding. Power play Örebro, ingen utdelning. 20 minuten mål Växjö, Erik Josefsson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 6 – Örebro HK 10

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg holding. Power play Växjö, ingen utdelning. Sjunde minuten time out Växjö. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher slashing. Power play Växjö, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen hooking. 13 minuten mål Växjö, Jakob Forsbacka Karlsson 2-0.

Andra perioden slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 10 – Örebro HK 6

Tredje perioden 13 minuten utvisning Växjö, två minuter Emil Pettersson tripping. Power play Örebro, ingen utdelning. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki holding. Power play Växjö, ingen utdelning. 18 minuten Örebro börjar med taktiken att ta ut målvakten.

Tredje perioden slutade 0-0