Kraftiga investeringar – en nystart för vanligt folk

Av på 5 september, 2021
Arkivbild

Klimatsmarta småhus för arbetare, grön omställning av näringslivet och en kraftig upprustning av vägnätet. Det är några av förslagen i LOs program ”Nystart för vanligt folk – investera i Sverige”.

För att ge LO-förbundens medlemmar en nystart efter pandemin måste staten göra stora investeringar på många områden. På så sätt stärker man landets konkurrenskraft, minskar arbetslösheten och ökar takten i klimatomställningen. 

– Nu behövs en offensiv politik. Vi kan inte blunda för massarbetslösheten eller det faktum att alla inte är på banan när digitaliseringen rusar framåt. Dessutom måste hela samhället växla upp för att hantera klimatförändringarna, säger LOs ordförande Susanna Gideonsson.

Med det nya programmet vill LO rusta Sverige inför kommande kriser. Bland annat föreslås ökad bredbandsutbyggnad, ekonomiska subventioner för cirkulär ekonomi och tätare tågförbindelser med norra Europa.  

– Sverige har både yrkesskicklig arbetskraft och innovativa företag men det här ett långsiktigt arbete som kräver att många hugger i. Vi vill se kraftiga investeringar redan i höstbudgeten, säger Susanna Gideonsson.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa LO

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in