Kramkalas när Örebro Hockey vann hemma mot Timrå

By on 14 oktober, 2021

Örebro Hockey tog emot Timrå IK i den nionde omgången av Svenska Hockeyligan, trots tre vinster på de åtta första matcherna var det ett måste att Örebro var tvungna att höja sitt spel ordentligt, för det hade inte sett spelmässigt bra ut. Nu höjde inte Örebro sitt spel, istället skruvade de ner tempot men fick med sig tre sköna poäng i alla fall.

Hawaiihockey, ja så såg det ut i den första perioden då både Örebro och Timrå bjöd på ett offensivt kontringsspel, spelet böljade fram och tillbaka. Förutom under Örebros powerplay, den enda gången som det visades upp ett längre organiserat spel. Det var Timrå som slutade perioden bäst och låg på ordentligt, men det var hemmalaget som hade med sig ledningen när de första 20 minutrarna var färdigspelade.

Det var Örebro som kom ut brutalstarkt i den andra perioden för att totaldominera i de nio första minutrarna, efter började spelet svänga över till Timrås fördel som sakta men säkert började jobba sig in i matchen. I de avslutande fem – sex minutrarna var bara Timrå som stod för spelet, ett spel där de skapade bra mycket farligare chanser än hemmalaget. Men vad gör det när man inte gör mål, istället var det Örebro som genom en kontring i den 19 minuten kunde utöka ledningen.

Tredje perioden gick inte den heller till historien som något hockeygodis, fortsatt temposvagt och inga större chanser för något av lagen. Det var Örebro som kunde avgöra matchen efter att Timrå plockade ut målvakten med fyra minuter, Rasmus Rissanen kunde punkter tillställningen när han slog 3-0 målet i öppen kasse.

Sett till hela matchen var det en grymt tråkig tillställning, stundtals såg det ut som om bägge lagen var inställda på slowmotionläge där de mer eller mindre kunde glida runt med pucken. Jämfört med det läget så blev varje så kallad tempohöjning ett fyrverkeri, att Örebro tog hem segern var välförtjänt, det är bara att kolla in totalen på skottstatistiken. Bäst på plan var Jhonas Enroth som höll sin tredje nolla, även om inte han heller behövde höja sig och egentligen inte göra några spektakulära insatser.

Det viktiga var självklart att vinna, att få med sig tre poäng och blicka uppåt i tabellen. Tack vare vinsten är Örebro uppe på en åttonde plats och fyra vinster av nio spelade omgångar, i den tionde omgången väntar Leksands IF.

Ett Leksands IF som hemmavann mot Brynäs IF med tennissiffrorna 6-1, ett Leksand som ser stekhett ut. Ska Örebro ens kunna rubba Leksingarna kan spelet inte se ut som det gjorde under kvällens match mot Timrå, då måste kvalitén på riktigt upp både fyra fem steg, där och då kan man inte spela som om det vore en träningsmatch.

Omgång 10 Örebro HK mot Leksands IF Lördag 16 Oktober 2021, borta i Tegera Arena i Leksand och då är det upp till bevis!

Första perioden nionde minuten mål Örebro, 1-0 Elias Ekström. 13 minuten utvisning Timrå, två minuter Robin Alvarez Knätackling. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Timrå IK 7

Andra perioden 19 minuten mål Örebro, 2-0 Kristian Näkyvä. 20 minuten utvisning Timrå, två minuter Christopher Liljewall Boarding. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 18 – Timrå IK 5

Tredje perioden inledde Örebro med powerplay i 1.09 minuter, ingen utdelning. Med 4.13 minuter plockar Timrå ut målvakten. 18 minuten mål Örebro i tom målbur, 3-0 Rasmus Rissanen.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro