KRAV satsar på 20 procent år 2020.

Av på 28 maj, 2013

Försäljningen av KRAV-märkt mat i Sverige är idag cirka fyra procent av svensk livsmedelsförsäljning. Det är bra, men långt ifrån tillräckligt. KRAVs ambition är att höja andelen till 20 procent år 2020, även inräknat försäljning till offentlig sektor.

Det är dags att ta nästa, stora steg. Tillsammans med aktörer på ekomarknaden satsar KRAV för att öka försäljningen av KRAV-märkt mat. Det finns stor potential inom försäljningen i dagligvaruhandeln, skolkök och restauranger i offentlig verksamhet. Likaså finns det potential i varumärket KRAV.

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat men det räcker inte att konsumenter bara känner till och gillar KRAV. De måste också köpa KRAV-märkt mat i större utsträckning. Vi vet att det finns cirka en miljon konsumenter i Sverige som vill göra det. Och de är de här människorna vi vill nå, säger Lars Nellmer, vd för KRAV.

Som ett första steg lanserar KRAV en animerad kortfilm som tydligt visar skillnaderna mellan KRAV-märkt mat och vanlig mat. Till exempel visar den KRAV-märkta kor som betar gräs i hagen och får foder som inte besprutats, till skillnad från andra kor.

KRAV-märkt mat innebär stora fördelar jämfört med vanlig mat. Vi måste visa upp skillnaderna så att de bli tydligare för konsumenten. Bara genom att köpa KRAV-märkt mat så bidrar man positivt till sin egen, andra människors och djurens miljö och hälsa, säger Lars Nellmer.

Filmen är ett första steg mot den nya marknadskommunikation som KRAV arbetar på att ta fram under hösten 2013.

– KRAV är en drömkund för Futerra. Att vi blir huvudbyrå till KRAV innebär att vi både får arbeta med kreativ höjd, kommunikativ expertis och vår kunskap inom hållbarhet. KRAV är ett oerhört starkt varumärke och det är en fin flagga i vår kundportfölj som vi är väldigt stola över, säger Magnus Ljungberg, VD på Futerra.

Se filmen…

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in