Ledare | Örebro en stad i förändring

By on 2 februari, 2015

Örebro räknas som Sveriges mittpunkt även om vi geografiskt inte ligger precis mitt i, men om man ser till logistik och närhet till där händer ligger vi faktiskt just mitt i.

Staden räknas även in som en studentstad med Örebro Universitet och alla ca 17 000 studenter som kommer från alla Sveriges hörn, och världen med för den delen. En universitetsstad med många internationella influenser, precis som hela staden.

Det är även många stora aktörer som söker sig till Örebro just för tillgängligheten, för att inte tala om vinter SM-veckan som hölls här i Örebro med omnejd. En vecka som krävde en hel del investeringar för att kunna genomföras, ta bara skidstadion i Ånnaboda som skulle ha kostat 13 miljoner men som landade på hela 29 miljoner.

En sån kostnad som skenar iväg, för det är faktiskt 16 miljoner dyrare än beräknat, medför många frågor. Hur tänker Örebro Kommun nu efter SM-veckans slut? Hur ska de rida på vågen? Kommer det att kunna genomföras SM-tävlingar med tanke på klimatet?

Nu tänker jag även på helheten efter SM-veckan, eftersom det var hela 26 – 27 idrotter som var är och visade upp sig. Det säger faktiskt att Örebro som arrangörsstad är helt fantastisk med alla hallar och utövningsställen som finns, ta SM i Carambole (biljard) som avgjordes i Krämaren, ett mycket bra initiativ som gjorde att den sporten kom mycket nära invånarna.

Förhoppningsvis finns det något ljushuvud i Rådhuset med verklighetsförankring som med öppet sinne och fötterna på jorden som kan hela eventet som en språngbräda till något mer än att bara slå sig för bröstet och vara nöjd med att Örebro fick vara värdstad för SM-veckan 2015!

anders olofssonAnders Olofsson, Redaktör, Ansvarig Utgivare
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login