Kulturarvsdagen: Trädgårds- och parkvandring i Lindesberg

By on 8 september, 2021
Cicki Eriksson leder stadsvandringen i Lindesberg.

Lördag 11 september kl 12:00 bjuder Lindesbergs Hembygdsförening in till stadsvandring med Cicki Eriksson som guidar runt på jakt efter försvunna trädgårdar och parker i Lindesberg.

Start vid Blombergska gården, Kungsgatan 48, där man samma dag kl 11-14 kan studera miniatyrstaden som visar hur Lindesberg såg ut på 1920-talet.

Hembygdsforskare Cicki Eriksson guidar runt i Lindesberg och berättar om de försvunna trädgårdarna och parkerna som hon skriver om i den historiska skriften ”Historien bakom Lindesbergs parker och trädgårdar”. Många av de fina trädgårdarna är idag parkeringsplatser.

Lindesberg för 100 år sedan i miniatyr

Efter en längre corona-paus har Lindesbergs Hembygdsförening öppnat sin föreningslokal i Blombergska gården (Kungsgatan 48) med miniatyrstaden som visar hur Lindesberg såg ut på 1920-talet. Lindesberg i miniatyr har under den stängda tiden expanderat med stadens norra delar fram till Prästbron. Föreningen har lördagsöppet kl 11-14. Modellbygget av Lindesberg mellan broarna har pågått sedan 2012 och börjar nu bli färdigt.

Kultur | Örebro län Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login