Kulturministern inledde Kulturkvarterets ceremoni

By on 4 september, 2021
Kulturminister Amanda Lind talade vid Kulturkvarterets ceremoni. Foto: Karin Foberg/Kulturkvarteret.

Nu har Kulturkvarterets invigningsår officiellt startat. Kulturminister Amanda Lind talade idag vid Örebro kommuns ceremoni för det nyöppnade Kulturkvarteret.

Idag höll Örebro kommun en ceremoni för Kulturkvarteret. Kulturminister Amanda Lind talade om vikten av en nystart för kulturen, något som Kulturkvarteret är ett viktigt exempel på. Även Lennart Bondesson, ordförande i Kulturnämnden, och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg talade om att kulturen inte är en välfärdsfråga. 

Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret, beskrev den stora satsningen som en central del i ett demokratibygge;

– I det här huset vill vi sudda ut gränser, få nya perspektiv och skapa mellanmänskliga möten genom kultur. Det är vårt bidrag till det gemensamma demokratibygget.

Ett helt invigningsår

För att fira att Kulturkvarteret har öppnat så slår Örebro kommun till med ett invigningsår med flera gratisarrangemang utspridda under ett helt år. 

– Upplägget bygger på att så många som möjligt ska kunna ta del av kulturen samtidigt som vi undviker trängsel, berättar Henrik Andersson, produktionsledare för Kulturkvarteret.

Först ut är Live at Heart. Sedan  fortsätter invigningsåret med fri entré till olika föreställningar och aktiviteter en lördag varje månad till teckenspråkets dag den 14 maj 2022.

Kultur | Örebro Kulturkvarteret
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login