Kulturministern inleder Kulturkvarterets invigningsår

By on 30 augusti, 2021
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Kulturminister Amanda Lind inleder Kulturkvarterets invigningsår den 4 september vid en ceremoni på Kulturgården framför huvudentrén. Där knyts även konstnären Stephanie Hannas gatukonstverk ihop som en symbol för att Kulturkvarteret tillhör alla örebroare. –Sedan bjuder vi örebroarna på fri entré till Live at Heart hela lördagen, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

Klockan 13.00-13.30 håller Örebro kommun en ceremoni på Kulturgårdens scen framför Kulturkvarterets huvudentré. Kulturminister Amanda Lind inleder följt av Lennart Bondesson, ordförande i Kulturnämnden, och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg. Sedan knyts den tyska konstnären Stephanie Hannas gatukonstverk, som löper från flera stadsdelar i Örebro, ihop som en symbol för att Kulturkvarteret tillhör alla Örebroare. 

Ett helt invigningsår

För att fira att Kulturkvarteret har öppnat så slår Örebro kommun till med ett invigningsår med flera gratisarrangemang utspridda under ett helt år. 

– Upplägget bygger på att så många som möjligt ska kunna ta del av kulturen samtidigt som vi undviker trängsel, berättar Henrik Andersson, produktionsledare för Kulturkvarteret. 

Startskottet går den 4 september med Live at Heart, gatukonst och barnaktiviteter i Stadsbiblioteket. Sedan fortsätter invigningsåret med fri entré till olika föreställningar och aktiviteter en lördag varje månad till maj. På teckenspråkets dag den 14 maj 2022 laddar vi för extra festligheter.

Fri entré till Live at Heart

Vid 17.00 drar kvällens Live at Heart-spelningar igång på tre scener parallellt. Varje heltimme börjar nya akter på de stora scenerna Volymen och Akustiken samt den öppna Entréscenen. Under dagen pågår även olika aktiviteter för barn och unga i Stadsbibliotekets skaparverkstad Bubblan. Detaljerat program för konserter och aktiviteter finns på Kulturkvarterets hemsida.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login