Kulturskolan Garnalia i Lindesberg: Ny termin med mångsidigt utbud

By on 19 augusti, 2021

Välkommen till en mångsidig, spännande och kreativ verksamhet! På kommunala Kulturskolan Garnalia i Lindesberg finns kultur för alla åldrar! Och nu är det dags för en ny termin med 32 inspirerande kurser med hög kvalitet för barn och unga – och i mån av plats även vuxna. 

Kulturskolan Garnalia har en central och viktig roll i kommunens kulturliv: genom att erbjuda ett brett utbud av undervisning och andra aktiviteter för alla åldrar inom dans, drama, musik, bild och media; genom att flera av kulturskolans lärare är drivande krafter inom många av de ideella kulturverksamheter (körer, orkestrar, teatergrupper etc) som bidrar till ett levande kulturliv i Lindesbergs kommun.

Kulturskolan ansvarar för den obligatoriska och schemalagda undervisningen i kommunens grundskolor, grundsärskola och gymnasiesärskola. Kulturskolan bedriver även en omfattande frivillig verksamhet med deltagare som själva betalar en terminsavgift (se nedan). Kulturskolan har idag ett 30-tal lärare som undervisar i både klass och inom frivilliga verksamheten. Att kulturskolan erbjuder sådana kombinationstjänster är en starkt bidragande orsak till att kommunen har behöriga lärare i grundskolan (vilket är unikt i landet).

 

Ansök här till kulturskolans kurser inom den frivilliga verksamheten sker på https://open24.ist-asp.com/lindesberg/musik/Musik/Start

Här kan du läsa mer om det aktuella utbudet – totalt 32 kurser för både nybörjare och mer avancerade elever inom den frivilliga verksamheten:

BILD OCH MEDIA:

BILD: Här får du möjlighet att fördjupa dig inom olika former av bildskapande samt vidga dina vyer inom bild och konst. Vi målar, tecknar och skulpterar i olika tekniker och material. Undervisning sker i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från åk 2. Kurskostnad: 1.000 kr

MUSIKPRODUKTION: Vill du producera musik? I musikproduktionskursen får du lära dig att skapa egen musik och att ljudlägga film på dator samt göra studioinspelningar. Du kommer även att få jobba med showljus, ljudsystem och hur man mixar som DJ. Vi använder Mac-datorer i bland annat programmen Garageband och Logic och vi använder Kulturums professionella studio. Ålder: från åk 4. Kurskostnad: 1.000 kr.

PHOTOSHOP/FILM: Kulturskolans konstskola erbjuder en kurs inom media. Här jobbar vi oftast på datorn med bilder och animeringar. Vi filmar, fotograferar och redigerar till färdiga produkter som t ex kan bli en fotoutställning eller en film att se på. Ålder: från åk 6. Kurskostnad: 1.000 kr.

SÅNG: 

BARNKÖR: Vi sjunger och har roligt tillsammans med siktet inställt på de föreställningar och konserter som vi genomför någon gång per termin. Barnkören är kostnadsfri. Ålder: 6-9 år. Tid: onsdagar kl.16:30-17:10. Lokal: Kulturums aula, Lindeskolan.

SÅNG: Tycker du om att sjunga? Vill du utveckla din röst? Oavsett om du är nybörjare eller van vid att sjunga så kan du utveckla dina sångkunskaper hos oss på kulturskolan. Vi arbetar med grunderna i sångteknik och ger dig möjlighet att bredda din repertoar. Vi anpassar sången efter varje elevs behov och önskemål. Du erbjuds även att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 10 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

KÖR SING IT: En sångensemble för dig som går i årskurs 3-5 och som vill utveckla din sångröst och sjunga tillsammans med andra. Vi sjunger låtar från olika stilar och genrer och testar hur vi kan få det att låta bra tillsammans genom att sjunga i stämmor, unisont och ibland som solister. Ålder: åk 3-5. Tid: onsdagar kl.17:45-18:30. Lokal: Kulturum, rum H18/19.

KÖR VOICES: Kursen riktar sig till ungdomar från 12 år och uppåt. Här får du möjlighet att utveckla din sångförmåga. Fokus kommer att ligga på stämsång och sångglädje. Ålder: 12 år och uppåt. Tid: måndagar kl.16:30-17:15. Lokal: Kulturum, rum H18/19.

DANS: 

DANS GYMNASIEELEVER: Förutom koreografier i olika dansstilar, som streetdance, jazz och modern dans, får du som danselev träna styrka, smidighet, dansteknik samt hur man uttrycker sig på scen. Du erbjuds även att medverka vid någon av våra föreställningar under läsåret. Kurskostnad: 1.000,00 kr

DANSLEK: Med en blandning av lek och dans tränar barnen motorik och rums- och kroppsuppfattning. Under lektionerna får barnen med hjälp av improvisation och imitation uttrycka sin kreativitet och fantasi tillsammans med rörelser. Pedagogiken bygger både på imitation och improvisation. Ålder: 4 – 6 år. Tid: onsdagar kl.16:30-17:10. Lokal: Sydläget, Lindesbergs Arena. Antal tillfällen: 10 ggr. Kurskostnad: 375,00 kr

DANSMIX: I den här kursen får du prova på olika dansstilar som t.ex. jazz, streetdance och modern dans. Eleverna tränar dansteknik och lär sig koreografier till medryckande musik. Du erbjuds även att medverka vid någon av våra föreställningar under läsåret. Ålder: från 7 år. Lokal: Aktiviteten, Lindesbergs Arena. Kurskostnad: 1.000 kr.

JAZZDANS: Jazzdans är en fartfylld, rytmisk och showig dansstil som ofta ses i musikaler och musikvideos. Det är fartfyllda lektioner där vi tränar dansteknik och uttryck. Vi dansar till koreografier i olika stilar inom jazzdans, jazzfunk och lyrisk jazz. Du erbjuds även att medverka vid någon av våra föreställningar under läsåret. Ålder: från åk 7. Kurskostnad: 1.000 kr.

DRAMA OCH MUSIK:

DRAMA: Vi jobbar med gruppdynamik, trygghet i gruppen, rums- och kroppsuppfattning och de olika sinnena. Tillsammans med lekfullhet, fantasi, kreativitet och spontanitet är det en bas för vidareutveckling. Grundkursen innehåller mycket lek, glädje och att visa respekt för varandra. Att ta och ge plats både åt andra och sig själv, samt tid för reflektion. Du erbjuds även att medverka vid någon av våra föreställningar under läsåret. Ålder: från 10 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

DRAMALEK: Vi jobbar med gruppdynamik, trygghet i gruppen, rums- och kroppsuppfattning och de olika sinnena. Med sagor och berättelser som grund skapar vi i stunden på barnen villkor och efter deras önskemål. Tillsammans med lekfullhet, fantasi, kreativitet och spontanitet är det en bas för vidareutveckling. Ålder:4-7 år. Tid: onsdagar kl.16:15-17:00. Lokal: H05, Kulturum, Lindeskolan. Antal tillfällen: 10 ggr. Kurskostnad: 375 kr.

MUSIKGRUPP: Musikgruppen är en verksamhet för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning och särskilda behov där alla får möjlighet att utifrån egna förutsättningar spela instrument och sjunga. Tillsammans bildar vi ett band där vi spelar och sjunger låtar som vi gillar. Här behövs inte några förkunskaper utan spelglädjen är viktigast. Kursen är avgiftsfri. Ålder: 12-19 år. Lokal: Kulturum, Lindeskolan

MUSIKLEK: Barn och förälder, eller annan vuxen, kommer tillsammans för att få goda musikupplevelser samtidigt som ni lär er sånger som ni kan sjunga vidare på hemma. Vi sjunger, spelar, leker och rör oss till nya och traditionella sånger. I musiken och leken berör vi många olika sinnen, vilket stimulerar barnets språkliga och motoriska utveckling. Ålder: 2-5 år.  Tid: torsdagar kl.16:30-17:10, start 9 september. Lokal: Kulturum, Lindeskolan. Antal tillfällen: 10 ggr. Kurskostnad: 375,00 kr

INSTRUMENT: 

BARYTON: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr

BLOCKFLÖJT: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr

CELLO: I Kulturskolan Garnalia har vi utbildade och kompetenta lärare som undervisar både nybörjare och mer avancerade elever. Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 6 år. Kurskostnad: 1.000 kr

ELBAS: Du får lära dig grunderna i elbasspel som bland annat innefattar teknik, noter, gehör och spel efter ackordsanalys. Du får lära dig att spela i olika stilar och genrer och undervisningen sker i form av ”playalong” dvs att du spelar bas till förinspelat material. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till eget instrument att öva på och det innefattar både elbas och förstärkare. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

ELGITARR: Du som spelar elgitarr får undervisning både i ackordspel och melodispel. Du får lära dig grunderna i att kompa och spela melodi inom pop, rock, jazz och blues m.m. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig gitarrundervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

FIOL: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 6 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

GITARR: Du som spelar gitarr får undervisning både i ackordspel och melodispel. Du får lära dig grunderna i att kompa och spela melodi inom pop, rock, jazz, blues och klassisk musik m.m. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig gitarrundervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr

KLARINETT: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000,00 kr

KONTRABAS: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Kurskostnad: 1.000 kr.

PIANO: Vi lär dig spelteknik, spela efter gehör och noter samt olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds även att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

SAXOFON: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

TROMBON: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

TRUMMOR: På trumset får du lära dig spela olika komp i olika musikstilar som t ex rock, pop, latin, jazz, soul och funk. För dig som vill fördjupa dig finns även möjlighet att lära sig grunderna i olika typer av slagverksinstrument som t.ex. congas, timpani, orkesterpukor och marimba. Undervisningen är både teoretisk och gehörsbaserad. Du får lära dig noter/rytmläsning och lära dig spela på gehör och använda olika spelsätt. Du får också lära dig förstå trummisens roll i en ensemble/grupp. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på. Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

TRUMPET: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr

TUBA: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

TVÄRFLÖJT:  Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

VALTHORN: Vi lär dig spelteknik, spela efter noter och olika musikstilar. Du får spela både enklare melodier och mer avancerade stycken utifrån din nivå. Du erbjuds att spela i ensemble samt att medverka vid t ex någon av våra föreställningar eller konserter under läsåret. För att tillgodogöra sig undervisningen bör eleven ha tillgång till ett instrument att öva på (finns att hyra). Undervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går i eller i kulturskolans egna lokaler. Ålder: från 7 år. Kurskostnad: 1.000 kr.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login