Kulturstipendiaten Millan Baeckström ger konsert i Fellingsbro kyrka

Av på 1 maj, 2022
Millan Baeckström - Lindesbergs kommuns kulturstipendiat 2021.
Bild: LindeKultur

Lördag 7 maj kl 16:00 bjuder Fellingsbro Rotaryklubb in till konsert med sopranen Millan Baeckström i Fellingsbro kyrka. Tillsammans med organist och pianist Birgitta Rosenquist Brorson framförs musik av W. A. Mozart, Adolf Fredrik Lindblad med flera. Millan Baeckström tilldelades 2021 Lindesbergs kommuns kulturstipenidum.

På initiativ av Fellingsbro Rotaryklubb kommer en konsert med sopranen Millan Baeckström hållas i Fellingsbro kyrka (bilden), skriver nättidningen fellingsbro.se.

Millan Baeckström är född och uppvuxen i Fellingsbro och studerar just nu sitt andra år på kandidatutbildningen i klassisk sång och kammarmusik på musikhögskolan vid Örebro Universitet. Millan har en dröm om att bli operasångerska. Redan avklarade studier och kommande uppsatta mål i kombination med hennes talang, envishet och medvetenhet gör att hennes dröm inte är onåbar.

Konserten i Fellingsbro kyrka är ett samarrangemang mellan Fellingsbro Rotary och Lindesbergs kommun och har fri entré genom stöd från Hemköp Fellingsbro och ICA Näsbyhallen i Frövi.

2020 gav Fellingsbro Rotaryklubb henne ett stipendium för hennes bedrifter. År 2021 mottog hon Lindesbergs kommuns kulturstipendium.

Millan Baeckström tilldelades Lindesbergs kommuns kulturstipenidum 2021 med motiveringen:

”Millans rötter finner vi i Fellingsbro och i den kommunala musikskolan. Hennes dröm om att beröra människors känslor med sin sång har lett till flera musikaliska utbildningar och hon är inte klar än. Världen ligger framför hennes fötter. Lindesbergs kommun är stolt över att kunna hjälpa en ung, ambitiös och lovande människa att slå sig ut i den stora operavärlden. Vi hoppas få höra henne på de stora scenerna i framtiden.” 

Kultur | Fellingsbro
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in