Kunder illa behandlade av 3-butik i Örebro

By on 29 juli, 2013

Örebronyheter har vid flera tillfällen fått vetskap om att kunder har känt sig illa behandlade av de anställda på en 3-butik i Örebro. I den senaste incidenten ska en kund försökt lämna in en mobil och bemötts på ett  sätt som inte stämmer med konsumentköplagens riktlinjer. 

Kunden hade problem med en telefon som krånglade och när kunden försökte få hjälp i butiken möttes den av följande svar:

– Vi kan hjälpa dig om du förlänger abonnemanget med 24 månader.

– Nej, vi lämnar inte ut en lånetelefon när du lämnar in din trasiga telefon för koll.

Örebronyheter tyckte att detta bemötande från säljaren i butiken var allt mer än rätt så redaktionen bestämde sig för att helt enkelt gå upp till butiken för att få ett vettigt svar om det inträffade, speciellt då det inte var första gången.

Säljaren anvisade till platschefen
När journalisterna kom till plats fanns inte någon ansvarig chef i butiken men de lyckades ändå få tag i säljaren som hade varit i kontakt med kunden. Han ville dock inte svara på några frågor utan anvisade journalisterna till platschefen som inte var på plats.

Journalisterna undrade då när han skulle komma tillbaka, men fick svaret att han inte skulle vara på plats mer idag då säljaren haft telefonkontakt med honom. Samtidigt hade säljaren på order från chefen bett journalisterna att lämna butiken. Men de informerade om att de även varit i kontakt med 3:s presschef Erik. Det ändrade på saken och chefen skulle vara på plats inom en timme.

Intervju med platschefen
Journalisterna konfronterade platschefen med att hans säljare hade erbjudit kunden att lösa problemet med den krånglade telefonen genom att den förlängde abonnemanget med 24 månader. Kunden fick även veta att det skulle kosta 2000 att säga upp abonnemanget.

Samtidigt hade kunden inte häller fått ut någon lånetelefon, vilket ska vara en självklarhet enligt konsumentköplagen. När journalisterna då undrade om platschefen tyckte det var okej att behandla kunder på det här sättet fick de svar om att ”nej det var det inte”, men samtidigt var säljaren ny på jobbet.

Enligt chefen har han fått riktlinjer om att om det inte finns några lånetelefoner i butiken kan han sätta upp kunden på kö och sen ringa upp när det finns en inne. Men enligt konsumentköplagen måste butiken erbjuda en telefon oavsett om det finns en i lagret eller inte.

3 har egna riktigt linjer
Samtidigt ska man känna till att 3 har sin egna riktigt linjer när det kommer till lånetelefoner. Har de inte inne några i lagret så kan de inte ge ut några andra telefoner. Det är 3 själva som sagt upp och inte butiken i sig.

24 månader till?
Journalisterna fortsatte att trycka på det att säljaren hade uppmanat kunden att förlänga abonnemanget med 24 månader när den skulle få hjälp med problemet. Platschefen tyckte givetvis detta var fel gjort att säljaren, speciellt då en av journalisterna tryckte på att det var utpressning.

Det slutar iaf med att platschefen ber om ursäkt för det inträffade och medger att kunden blivit illa behandlad av en säljare som var ny på sin tjänst och inte riktigt visste hur man skulle hantera situationen. ”Vi lär oss av våra misstag” säger chefen.

Kontentan består dock, flera kunder har haft problem med 3 och det som hände idag var bara ett av många exempel.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login