Kung Carl Gustaf besöker Örebro

By on 28 april, 2023
Bild: Länsstyrelsen Örebro län

I år firar Kung Carl Gustaf 50 år på tronen, i samband med det besöker kungaparet alla Sveriges 21 län. Fredagen den 12 maj är det Örebros tur att delta i firandet.
 
Det har gått 50 år sedan kronprins Carl Gustaf blev Sveriges kung den 15 september 1973, detta kommer att firas på olika sätt runt om i landet. Från februari till september besöker Kungen och Drottningen landets 21 residensstäder.

Till Örebro kommer de fredagen den 12 maj, vår landshövding Lena Rådström Baastad är värd för besöket och vi välkomnar alla länsbor att komma och delta i firandet.

Program

10.00 – Kungaparet anländer med tåg.

10.20 – Dans, musik och fotoutställning vid Kulturkvarteret. Kungen planterar ett träd som minnesmärke för besöket och jubileet.

11.30 – Kungaparet promenerar genom slottsparken. Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan bjuder på konsert på yttre borggården.

12.15 – Kungaparet serveras lunch hos landshövdingen med inbjudna gäster på Örebro slott. Närkes landskapsrätt står på menyn.

14.30 – I stadsparken bjuder Örebro kommun in till fest med bland annat musikuppträdande av Örebros studentsångare, bilutställning och tal av både Kungen, landshövding och kommunstyrelseordföranden.

16.00 – Kungaparets tåg lämnar Örebro.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Länsstyrelsen Örebro län
(Mer detaljerat program publiceras längre fram. Programpunkter och tider kan komma att ändras.)

You must be logged in to post a comment Login