Kvadrat Inkubik hjälper dig förverkliga din idé – förlängt samarbete med Vinnova

Av på 27 juni, 2019
Just nu har du chansen att förverkliga din idé med hjälp av Kvadrat Inkubik.

Våren 2018 inledde Kvadrats inkubator, Inkubik, ett samarbete med Vinnova med syftet att hjälpa innovatörer och entreprenörer med affärsidéer i tidiga skeden att testa om deras idé är bärkraftig. Projektet lyckades både attrahera och stötta fler idéprojekt än planerat.

Ett flertal av idéprojekten är idag nya innovativa bolag, mitt uppe i resan att förverkliga sin dröm. Framförallt har många människor fått chansen att lära sig hur man förverkligar sin idé.

Eftersom projektet överträffade förväntan har Vinnova valt att förlänga samarbetet i ett år till, med ny budget. Det innebär att Kvadrat Inkubik återigen kommer kunna erbjuda idéägare stöd och finansiering för att testa nya affärsidéer.

Det är väldigt kul att vi får möjligheten att fortsätta hjälpa människor förverkliga sina drömmar och idéer. Att ha fått arbeta med över 50 idéägare under projektet och se hur dom utvecklas som entreprenörer är inspirerande. Oavsett om deras idé visade sig vara bärkraftig eller ej så kunde man tydligt se att dom lärt sig något som sänkt tröskeln för att gå från idé till verklighet i framtiden. Vi ser fram emot att erbjuda den erfarenheten till många fler under året, säger Isac Hellwig, ansvarig för Kvadrat Inkubik.

Samarbetet med Vinnova gör det möjligt för Inkubik att erbjuda upp till 50 000 kr i finansiering i ett stödprogram med skräddarsydda stödtjänster för att testa och validera idéer.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in