Kvinna född 1933 utsatt för åldringsbrott i Örebro

By on 23 maj, 2022

En kvinna född -33 i Sörbyängen Örebro har fått besök av två män i uniform och de uppger att de är poliser som ska skydda hennes värdesaker eftersom att det inte är tryggt att ha dem hemma.

Eventuellt kan de ha ringt till kvinnan innan de kom på besök.

Männen försvann med smycken och betalkort.

Polisen arbetar inte på det här sättet!

…………….

 • Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Under tiden du kontrollerar personens ID-handling, gå in i bostaden och lås dörren med besökaren kvar utanför.
  .
 • Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.
  .
 • Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.
  .
 • Förvara helst inte stora summor pengar hemma.
  .
 • Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.
  .
 • Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.
  .
 • Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.

Om du vet vilka de här personerna är, eller har någon annan information som kan hjälpa oss att få tag i dessa personer, kontakta Polisen på 11414 och säg ”Tips” i talsvar. Om du tror att du ser ett pågående brott, ring 112 och be att få tala med Polisen.

Örebro
Örebronyheter

Källa Polisen
Läs mer om hur du kan skydda dig i din bostad genom nedan länk – polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/%C3%84ldre%20och%20personer%20med%20funktionsneds%C3%A4ttning%20-%20f%C3%B6rebygg%20brott

You must be logged in to post a comment Login