Kyrkbergets Vänner bjuder in till arbetsdag

Av på 1 augusti, 2021
Arkivbild

Torsdag 5 august kl 14 bjuder Föreningen Kyrkbergets Vänner in till arbetsdag för att röja sly runt Kägelbanan på Kyrkberget i Lindesberg. Även icke medlemmar är välkomna att hjälpa till.

“Det går framåt. Arbetet med att laga och göra Kägelbanan fin går sakta framåt. Nu kan vi stoltsera med ett helt tak och golv på oktogonen”, meddelar Föreningen Kyrkbergets Vänner: “Vi söker och har fått pengar från Länsstyrelsens bidrag för kulturhistoriska miljöer. Arbetet går etappvis framåt, men gräs och sly växer snabbt runt kägelbanan och scenen. Det arbetet får vi fixa själva, så därför bjuder vi nu in till en gemensam arbetsdag torsdag 5 augusti kl 14.”

“Vi röjer sly runt Kägelbanan. Vi uppmanar alla att ta med handskar och redskap för ogräsrensning. Tag med eget fika om du vill. Då finns också möjlighet att titta in i kägelbanan och se hur arbetet fortlöper”.

På Kulturarvsdagen lördag 11 september kl 15-17 uppmärksammar Föreningen Kyrkbergets Vänner att det har gått 110 år sedan Zorn hade uppspelning på Kyrkberget. Föreningen bjuder på musikunderhållning och fotoutställning om kägelspel bland annat vid Kägelbanan.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in