Laddat för publikfest på Behrn Arena ikväll.

Av på 13 maj, 2013

Matchen mellan ÖSK och Degerfors är förmodligen en av de mest upphypade tillställningarna i Örebro vid den här tiden. Och man ska respektera att det är två stora klubbar som möts.

Men samtidigt känns det lite vemodigt att detta möte sker i superettan. Jag hade hellre sett allsvenskfotboll än ett ”lokalderby” i Superettan. Fast man får göra det bästa av situationen, det kommer bli en publikmatch då man sålt över 10000 biljetter.

Samtidigt kan det bli en intressant match då lagen presterat hyfsat bra i år. ÖSK ligger på en fjärdeplats i tabellen på 10 p, man har spelat en match mindre än de tre lag som ligger över dem. En vinst ikväll och ÖSK skulle hänga på i toppen.

Degerfors ligger på plats sju i tabellen, men har bara 3 p upp till Örebro SK. Skulle man ta en seger idag kommer laget ta sig närmare toppen än botten. Något som är viktigt för det anrika laget från Degerfors.

Slutresultat.
Degerfors har spelat flera av sina inledande matcher på Behrn Arena då Stora Valla inte varit spelduglig vid inledningen av Superettan, laget känner till planen väl. Men det är ändå ÖSK:s hemmaplan, och idag ska de inte förlora.

Jag tror ÖSK vinner, lyssnar man på införsnacket som man kan hitta på osk.se tror man det kommer bli en jämn match. Jag håller med, men jag tror ändå ÖSK drar längst ikväll. Matchen startar kl 19.20, dem visas även på TV4 Sport.

Tips: Det slutar 2-0 till Örebro SK.

Bild: Arkivbild Pressbilden.se

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in