Lag-VM i Busan Sydkorea ställs in

By on 23 december, 2020

Efter att ha skjutits upp tre gånger tog det Internationella Bordtennisförbundet, ITTF, igår det definitiva beslutet att mästerskapet nu ställs in. Lag-VM skulle ursprungligen ha ägt rum i mars 2020.

Under förmiddagen idag 22 december meddelande ITTF via ett pressmeddelande att lag-VM i Busan, Sydkorea ställs in. Sveriges herrar, som tog brons vid senaste lag-VM i Halmstad 2018, får därför vänta till Chengdu, Kina år 2022, innan bronset kan bli till ännu ädlare valör.

– Igår hade vi i ITTF:s styrelse möte med samtliga kontinentala presidenter och Sydkoreas VM-organisation och där kom vi gemensamt fram till, med tanke på den ökade smittspridningen i världen och i Sydkorea, samt att vi inte kan flytta detta mästerskap ytterligare en fjärde gång, att det enda beslutet är att ställa in lag-VM 2020, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande tillika vice president i ITTF, Petra Sörling.

Nästa individuella VM ska enligt plan spelas i Houston, USA men även kring det mästerskapet råder stor osäkerhet och andra alternativ undersöks nu för fullt.

– Vi tittar på en lösning för individuella VM och det menar vi ska gå av stapeln men vi vet ännu inte riktigt var. USA är fortfarande en möjlighet men även Sydkorea, som lagt ner ett stort arbete inför lag-VM, är redo att ta över om USA av någon anledning inte vill arrangera mästerskapet. Samtidigt har även Marocko gett sig in i leken eftersom de en gång i tiden var med och ”biddade” på detta VM. Vi har nästa styrelsemöte i januari så efter det bör det finnas mer information, säger Petra Sörling.

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

Källa Svenska Bordtennisförbundet
Läs ITTF:s pressmeddelande i sin helhet här.

You must be logged in to post a comment Login