Lägesrapport från Spanien och Portugal

Av på 24 maj, 2020

Nu öppnar Spanien och Portugal successivt upp igen, efter en längre tids strikt karantän. Henrik Olausson vd på SkandiaMäklarna ger en lägesrapport.

I båda länderna har Coronaviruset påverkat bostadsmarknaden och vi ser nu att det finns ett tydligt uppdämt behov både hos köpare och säljare. Statistiken visar ännu inte några större prisnedgångar eftersom det är relativt få affärer som genomförts under senaste tiden. Däremot märker vi att det generellt finns en större flexibilitet och öppenhet när det kommer till en prisdiskussion. Vi ser därför att den marknaden vi nu befinner oss i ger ett köpläge med goda möjligheter framåt.

Vi kan nu äntligen återgå till att ha visningar av bostäder och följer givetvis de uppsatta säkerhetsåtgärderna för att begränsa smittspridningen. Eftersom flygtrafiken ännu inte är igång och UD:s reserestriktioner fortfarande gäller har vi anpassat oss och erbjuder personliga videovisningar.

Att köpa en bostad i Spanien och Portugal skiljer sig från att köpa en bostad i Sverige. Våra duktiga mäklare erbjuder dig all den erfarenhet som behövs för att du ska känna dig bekväm och trygg i din bostadsaffär. Vi hjälper dig att hitta din drömbostad, samt vägleder dig i de ekonomiska och juridiska frågor som kan uppstå.

Ekonomi | Världen
Örebronyheter

Källa: SkandiaMäklarna

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in