Lämna avfall efter stängning på tre av kommunens återvinningscentraler

Av på 19 december, 2018
Nu kan privatpersoner lämna avfall när det passar dem.

Stängt på återvinningscentralen? Inga problem! Nu kan privatpersoner ansöka om att få tillgång till Odensbackens och Hovstas återvinningscentraler för att kunna slänga avfall även när det är stängt. Sedan tidigare finns den här tjänsten för Glanshammars återvinningscentral. Det kallas privat inpassering.

Örebro kommun har sedan oktober 2017 erbjudit privat inpassering på Glanshammars återvinningscentral. Nu utökar vi med Odensbacken och Hovsta återvinningscentraler, så att privatpersoner ska kunna slänga sitt avfall när det passar dem.

Möjligheten har tagits emot väl i Glanshammar och det är glädjande att vi nu kunnat utöka denna service till de som bor runt Odensbacken och Hovsta, säger Charlotte Edberger-Jangdin (C), ordförande för Tekniska nämnden.

– Efter att vi haft privat inpassering i ett år så har drygt 1 000 personer ansökt om privat inpassering, och det har gjorts mer än 5 000 besök på Glanshammars återvinningscentral. Det visar att den här möjligheten passar väl in i hushållens vardag, säger Ola Eklöf, planerare på Kundservice avfall.

Hur fungerar det?
Privatpersoner kan ansöka om privat inpassering via e-tjänsten på orebro.se/privatinpassering eller via Servicecenter. På webben finns även en instruktionsfilm som förklarar hur privat inpassering fungerar. Nytt för i år är att vi även erbjuder en utbildning på plats för den som önskar mer information om hur man ska sortera avfallet.

Med hjälp av ett kortläsarsystem blir körkortet ett passerkort till återvinningscentralen, och den som registrerat sig kan själv välja när det passar hen att slänga sitt avfall. Privat inpassering är tillgänglig mellan kl. 7–21 alla dagar, utom under de ordinarie bemannade öppettiderna.

Länet | Återvinningscentraler
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in