Lamt Örebro Hockey förlorade mot Rögle BK

By on 25 februari, 2020

Örebro Hockey vann senast mot Djurgården och visade bra form, i kvällens match var det bortaplan och Rögle som stod för motståndet och de brukar kunna vara ett spöke för Örebro.

Det var Rögle som kom ut i första bäst och var det hetaste laget genom hela inledningsperoden, trots övertaget slutade den oavgjort. I den andra perioden spelade Örebro något avvaktande och i samband med en utvisning gjorde Rögle ledningsmålet, efter målet blev det bättre fart på Örebro men man saknade fortfarande en hel del skottvilja. Örebro drog på sig ytterligare en utvisning som Rögle åter utnyttjade och utökade ledningen. Örebro tryckte på bra mot slutet av perioden men fick ingen utdelning på de chanser man fick det positiva var att man sköt något mer än Rögle. Tredje perioden började med en något högre intensitet från Örebro men Rögle var fortfarande det bättre laget och när Rasmus Rissanen drog på sig en fem minuters utvisningen så var Rögle inte sena att utnyttja och utöka ledningen till 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Rögle spöket var åter framme och var det klart bästa laget denna kväll och Örebro drog sin vana trogen på sig ett antal utvisningar som Rögle utnyttjade till fullo, dessutom var inte Örebros skytte något vidare och man sköt på tok för lite.

Nästa match spelar Örebro hemma på Behrn Arena mot Malmö nu på torsdag.

Första perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg tripping. Power play Rögle, ingen utdelning. Sjunde minuten utvisning Rögle, två minuter Éric Gélinas hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 14 minuten dubbelutvisning Rögle, två minuter Daniel Bertov holding samt Örebro två minuter Jordan Boucher holding. Spel fyra mot fyra. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask slashing. Spel fyra mot tre för Rögle, ingen utdelning. Spel fem mot fyra för Rögle i 58 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Rögle BK 14 – Örebro HK 7

Andra perioden sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock hooking. Powerplay Rögle, mål Éric Gélinas gör 1-0 för Rögle i sjunde minuten.  14 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg hög klubba. Powerplay Rögle, mål Dennis Everberg gör 2-0 för Rögle i 15 minuten.

Andra perioden slutade 2-0 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Rögle BK 6 – Örebro HK 8

Tredje perioden tionde minuten utvisning Örebro, 5 minuter + matchstraff Rasmus Rissanen slashing. Powerplay Rögle, mål Kodie Curran gör 3-0 för Rögle i den tionde minuten. Fortsatt powerplay för Rögle. 20 minuten utvisning Rögle, två minuter Daniel Bertov slashing. Powerplay Örebro, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Rögle