Lamt Örebro SK spelade oavgjort mot Östersunds FK

By on 21 juni, 2020
Arkivbild.

Örebro SK tog under söndagen emot Östersunds FK hemma på Behrn Arena med strålande och mycket varmt väder.

Örebro som senast tog hem en vinst mot Djurgården och Östersund som förlorade mot Hammarby.

Det var Örebro som började första halvleken bäst med några fina chanser men Östersund arbetade sig in i matchen och Örebro fick mest rulla boll i backlinjen. Efter hand så tog Östersund över mer av spelet och mot slutet av halvleken var det de som styrde spelet, trots detta skapade Örebro fler farligheter framför allt genom Kevin Wright, Jack Lahne och Robin Book men Örebros bolltempo var på tok för lågt. Första halvlek slutade 0-0.

Östersund började den andra halvleken bäst och förde spelet i perioder, men Örebro kom upp på kontringar och skapade de farligaste chanserna. Under resten av matchen var det Östersund som hade det större bollinnehavet men skapade inte speciellt mycket, Örebro fortsatte med sitt omställningsspel och skapade flera farliga chanser. Matchen slutade 0-0.

Örebro höll ett alldeles för lågt bolltempo och jobbade för omständigt matchen igenom och hade därför svårt att komma igenom Östersunds försvar, detta är någonting man behöver jobba på för att vinna matcher i allsvenskan. Detta var inte någon rolig match och jag hoppas att Örebro kan vända detta till nästa match.

Nästa match spelar Örebro borta mot IF Elfsborg söndag den 28 Juni.

Matchen slutade Örebro SK 0-0 Östersunds FK