Lån till semester och resor allt mer populärt

Av på 9 juli, 2021
Arkivbild

Vår vardag kan snabbt förändras och det kan uppstå situationer då man behöver ansöka om lån snabbt. Pandemin som har pågått i över ett år har förändrat vardagen för många, stort som smått. Allt fler känner av frustrationen av isolation.

Även om ekonomin inte alltid tillåter det, så vill många åka iväg på en resa. Att lämna alla måsten bakom sig, få ta del av nya kulturer och bara njuta i solen. Förmodligen har lusten ökat ännu mer nu efter alla månader av uppmaning att stanna hemma. Efter en lång period av isolation, mer eller mindre, så känner allt fler av ett stort sug av att resa.

Det har märkts av en växande söktrend på lån för semesterlån. Under april-juni ökade denna sökning med 300% hos Kredity, vilket skiljer sig kraftigt mot tidigare år. En trolig förklaring är att folk är väldigt ressugna nu när allt fler har vaccinerat sig och restriktioner i omvärlden börjar lättas upp. Det kan låta som en dålig idé att ansöka om semesterlån, men det vara välbehövligt för att bibehålla en god hälsa.

Vare sig du är intresserad av semesterlån eller annat lån, så kan Kredity hjälpa dig med att jämföra sms-lån, snabblån, bankkrediter och privatlån. På denna sajt får du bland annat information om långivarnas räntor, lånesummor, åldersgränser och om lånet är utan UC. Istället för att besöka varje långivares sajt, så kan du få all information direkt hos Kredity.

Vad innebär lån utan UC?

Alla långivare måste göra en kreditprövning, då det är lag på detta. Grunderna bakom denna lag är att man ska försöka i största mån att förhindra att privatpersoner tar på sig för höga skulder. Dessutom vill man förse långivare med större försäkran om att de inte går med förlust. Det har ingen betydelse hur stort lån du ansöker om, så kommer det alltid att utföras någon form av kreditprövning.

När det står ”lån utan UC”, så innebär det att en kreditprövning kommer att göras hos ett annat bolag än UC – Upplysningscentralen. UC är bland de mest kända och äldsta företag som säljer kreditupplysningar om privatpersoner. De använder sig av olika källor för att få in information om privatpersoners inkomst, civiltillstånd, eventuella betalningsanmärkningar och annat.

Andra stora kreditupplysningsföretag som ofta används är Bisnode och Creditsafe, men de är långt ifrån ensamma inom sin bransch. Safenode och Alektum är några av de mindre företagen som syns. Gemensamt är att varje enskilt kreditupplysningsföretag bestämmer själv vilka uppgifter de vill samla in.

Varje förfrågan som görs från dig hos UC kommer att finnas registrerad en viss tid. Ju fler du har registrerade, desto svårare blir det för dig att söka lån. Dessutom tar UC ofta med fler uppgifter om privatpersoners ekonomi, vilket kan göra det ännu svårare för dig att få lånet beviljat.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Heymedia Partners

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in