Landhockey | Sverige deltar i Landhockey VM

Av på 30 januari, 2015

För första gången i historien deltar Sveriges herrlandslag i landhockey i VM inomhus. VM arrangeras i Leipzig, Tyskland och den 4-8 februari är det dags. Herrlandslaget är väl förberedda och har goda chanser att ta sig långt under VM. Förbundskaptenen Urban Björkman hoppas på att inspirera alla unga spelare och ledare i Sverige och få dem att se att allt är möjligt.

Efter många år av slit och stenhårt jobb är det äntligen dags. Detta blir första gången som ett svenskt landslag deltar i landhockey-VM och det var i höstas när det stod färdigt att de hade kvalificerat sig till VM, som hela landhockeysverige jublade av glädje. Från att ha deltagit i C-divisionens Euro Hockey Indoor Nations Challenge 2006, tog sig laget vidare till den andra delen (Trophy) 2008 och deltog slutligen i A-divisionens EuroHockey Indoor Nations Championship för första gången 2014.

”Detta är det första världsmästerskapet Sverige har kvalificerat sig till och vi vill redan nu tacka de spelare och ledare som gjort denna kvalifikation möjlig efter många år av hårt arbete”, säger Svenska Landhockeyförbundets Vice Ordförande Jan-Olof Rydin till landhockey.nu.

Landslagstruppen består av ett antal rutinerade spelare där många av dem har spelat tillsammans sedan mycket ung ålder. I dagsläget spelar de i klubblag från Göteborg, Täby, Danmark, Tyskland och Storbritannien. För att vara väl förberedda inför VM i Leipzig har laget de senaste månaderna spelat stora turneringar, en i Danmark, en i Frankrike och en i Nederländerna. Senast var det Mason Cup som spelades i Danmark, där de knep förstaplats efter en vinst mot VM-deltagarna Canada.

Förbundskaptenen Urban Björkman har varit en del av landslaget sedan 2003 och har lett herrarna till framgång under åren. Han är oerhört stolt över vad de tillsammans har åstadkommit och ser fram mot ett nytt kapitel i svensk landhockeys historia.

“Jag hoppas att VM blir ett fantastiskt minne. Något som kan inspirera alla unga spelare och ledare i Sverige. Något som får dem att se att allt är möjligt”, säger Urban Björkman.

Landhockey fick en del uppmärksamhet i media nyligen, då låg det särskilt stort fokus på bröderna Björkman från Partille som sedan ett antal år spelat med det tyska klubblaget Harvesterhuder THC i Hamburg. Där har de både hunnit bli tyska mästare och vunnit Euro Hockey League, landhockeyns motsvarighet till Champions League. Men nu ser de fram emot att få spela med de blågula ställen.

“Vi vill visa världen hur bra landhockeysverige spelar”, säger målskytten Johan Björkman.

Följ herrlandslagets väg till landhockey VM på sociala medier:

  • Hashtag: #vägentillVM #landhockey
  • Användare på Twitter: @Herrlandslaget @SLHFlandhockey
  • Instagram: slhflandhockey
  • Facebook: “Landhockey.nu”.
  • Hemsida: http://landhockey.nu

VM sänds live på: https://www.youtube.com/user/fihockey. 

Landhockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in