Landslaget för 2019/2020 uttaget

Av på 4 maj, 2019

Det är nu klart vilka som kommer ingå i puckellandslagets träningsgrupper säsongen 2019/2020, och truppen har några nya ansikten.

Utvärderingen från den nyligen avslutade säsongen är klar och nu har landslagsledning tillsammans med tränare beslutat vilka åkare som ska ingå i vilken träningsgrupp kommande säsong.

– Vi har tittat på vilka åkare som har presterat och visat att de har de kvalitéer vi vill se. Vi bygger så klart både för att prestera nu men också för framtida resultat och då är en åkares potential oerhört viktig, säger sportchef Anders Olofsson.

A-truppen kommer bestå av Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Albin Holmgren, Åre SLK, Frida Lundblad, Gefle Freestyle, och Thea Wallberg, Åre SLK.

– Thea tar klivet upp till A-truppen eftersom att hon har visat resultat och potential som gör att vi lyfter upp henne. Det var hennes första säsong på världscupen och hon gjorde bra resultat på ett par tävlingar när hon kom 20:e och 21:a, plus hennes 16:e plats på VM. Hon har potentialen och har visat framsteg som vi vill se mer av. Hon har visat att det finns där, och med en ungdomlig framfart tror vi mycket på henne, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Även om hon har visat att hon har potential nog att flytta upp en träningsgrupp känner Thea att hon har mer att slipa på innan hon är nöjd.

– Det är ju ett steg i rätt riktning och nu måste jag fokusera extra på att utveckla mina hopp och min fart i åkningen, säger Thea.

I B-truppen kommer Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, Josefina Wersén, Åre SLK, och My Bjerkman, Gefle Freestyle, ingå.

My är landslagets nytillskott och även hon har visat stor utveckling och framgång.

– My vann den totala Europacupen nu senaste säsongen och visade då att hon hör hemma i vår verksamhet. Hon har potential som vi kan utveckla och detta är nästa naturliga steg för både henne och oss, säger Lasse.

Efter en strålande säsong är även My väldigt glad över att ha blivit uttagen till landslaget.

– Det känns superbra och roligt. Jag är väldigt stolt över min prestation i år och det är kul att se att jag har utvecklats som puckelåkare på så kort tid, säger My.

Tidigare år har det även tagits ut ett utmanarlag men i år kommer det satsas på specifika läger där åkare kan bli inbjudna.

– Vi kommer istället bjuda in vissa åkare mellan 14–20 år till läger ett antal tillfällen under säsongen. Vi kommer också skapa utrymme på några av våra landslagsläger att bjuda in åkare som ligger utanför landslagsverksamheten, och på så sätt kan vi ha en mer dynamisk utvecklingsverksamhet där åkare kan få chansen även om de inte blivit uttagna till något av landslagen, avslutar Anders.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in