Länet | Alla villahushåll i Örebro kommun får möjlighet att färgsortera

By on 2 februari, 2016

Nu blir det enklare att sortera avfallet! Alla villahushåll i Örebro kommun får nu möjlighet att börja färgsortera sitt avfall. Det innebär att de kan sortera plast-, pappers- och metallförpackningar samt tidningar i olikfärgade påsar och slänga dem tillsammans med restavfallet i det gröna avfallskärlet. Mellan vecka 6-9 delas startpaketen ut.

Syftet med färgsortering är att öka servicen till hushållen, så att de slipper åka eller gå till återvinningsstationen, samt att öka återvinningen av förpacknings- och tidningsavfall. Men det går även bra att fortsätta lämna förpacknings- och tidningsavfall på någon av återvinningsstationerna eller på en återvinningscentral. I färgsorteringen ingår plast-, pappers-, metallförpackningar och tidningar.

Vi har haft ett mindre introduktionsområde igång sedan början på december och gensvaret är mycket positivt. Enkelheten och närheten, att få lämna även förpackningar och tidningar hemma i kärlet, är det som lyfts fram som den största fördelen. Nu ger vi alla som bor i villor denna möjlighet och hoppas att mottagandet blir lika positivt för dem, säger Ola Eklöf, projektledare för Färgsortering, och planerare på Kundservice avfall.

Startpaket för färgsortering

Vecka 6–9 levereras startpaketen för färgsortering av avfall till alla villahushåll i Örebro kommun. Startpaketet innehåller information om hur du färgsorterar samt avfallspåsar i olika färger. Det kommer i en vit plastpåse och läggs på ditt gröna avfallskärl. Du kan börja med färgsortering direkt när startpaketet kommer.

Sortera plast-, pappers- och metallförpackningar samt tidningar i de olikfärgade påsarna och släng dem tillsammans med restavfallet i det gröna avfallskärlet. Matrester och annat komposterbart fortsätter du som vanligt att slänga i bruna papperspåsar i det bruna avfallskärlet. Glasförpackningar ska som tidigare lämnas på en återvinningsstation.

Att sortera sitt avfall gör skillnad för miljön. Möjligheten att sortera sitt avfall direkt i hemmet för de som bor i villa har varit efterfrågat under lång tid. Därför känns det jättebra att vi genom färgsorteringen kan erbjuda ett enkelt och smidigt system för alla att göra en insats för en bättre miljö, säger Charlotte Edberger Jangdin (C), ordförande i Tekniska nämnden.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login