Länet | Dan Ekholm är Årets Mentor i Örebro län

Av på 29 september, 2015

Dan Ekholm har utsetts till Årets Mentor 2015 i kategorin Utveckla företag. Till Årets Mentor i kategorin Starta företag har Torbjörn Jonsson utsetts. De båda mottog under tisdagen sina priser vid en ceremoni på Slottet i Örebro. Prisutdelare var landshövding Maria Larsson. I och med att de utsetts till Årets Mentor i Örebro län är de också nominerade till Årets Mentor i Sverige.

En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, säger Sabina Schnegotzki hos Almi Företagspartner Mälardalen. Mia Carlén, Nyföretagarcentrum Örebro instämmer. De båda representerar de två organisationer som utser Årets Mentorer i länet.

Dan Ekholms adept: Jag har fått verktyg och förutsättningar att skapa tillväxt.

Årets mentor i kategorin Utveckla företag, Dan Ekholm, arbetar för Engcon Holding AB.

Dan är en personkännare med mycket goda kunskaper om styrelse- och ledningsarbete. Med struktur och uppföljning skapar han konkreta och mätbara resultat i de företag han arbetar i, säger hans adept Kenny Johansson. Han driver företaget MK Sales som arbetar med internetmarknadsföring och call centerverksamhet.

Juryns motivering till Dan Ekholms utmärkelse
Årets mentor har stor känsla för struktur och har med sina erfarenheter och sitt stora nätverk bidragit till att adepten hittat rätt fokus. Adepten har utvecklat förmågan att driva utveckling och förändring genom bland annat bolagsstyrning och ett aktivt styrelsearbete. Detta har resulterat i ökat antal anställda, en lyckad etablering utomlands, köp av ett nystartat bolag och en omsättningsökning i ett av bolagen med 30 procent. Mentorn har även varit det bollplank som adepten behövde gällande personalfrågor och att implementera vision och mål hos alla medarbetare.

Torbjörn Jonssons adept: Han är ödmjuk, lyhörd och delar gärna med sig av sin kompetens.

Årets mentor i kategorin Starta företag,Torbjörn Jonsson, driver Effektpartner i Karlskoga AB

Han har med stor professionalitet, med ödmjukhet och respekt både väglett och utmanat sin adept. Han har varit en klippa att luta sig mot för stöd och inspiration och på ett pedagogiskt vis hjälp adepten framåt mot hennes dröm om ett framgångsrikt företagande, säger hans adept Anna Ingelög från konsultföretaget Ingelög & Partner.

Juryns motivering till Torbjörn Jonssons utmärkelse
Genom stort engagemang, respekt och ödmjukhet ser vi att mentorn har lyft sin adept till nya utmaningar och höjder. Adepten har med hjälp av sin mentor fått struktur och balans i affärsidé, fått ett större nätverk och genererat nya framtida möjligheter. Mentorn har delat med sig av sina styrkor och svagheter för att på så sätt vägleda adepten mot drömmen om eget framgångsrikt företagande. Adeptens motivering till årets mentor berör oss alla i juryn.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 6 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in