Länet – Lokalt | Nattens händelser

By on 16 januari, 2016

00.31 – Grovt rattfylleri i Hammar

51-årig man stoppas av polispatrull. Han blåser positivt på plats och medtas för provtagning. Blåser 0.66 mg/luft. Körkort omhändertaget. Mannen delges misstanke om grovt rattfylleri. Frigiven efter provtagning och förhör.

00:32 – Rattfylleri, Kumlasjön

Polis försöker stoppa en 4-hjuling i Kumla, men föraren åker in på en cykelbana och försvinner. Kort därefter påträffas föraren, nu som passagerare i en bil. Den 30-åriga bilföraren är påverkad och hon medtas för provtagning. Hon blåser 0.48 mg/luft. Den 28-åriga föraren av 4-hjulingen blåser positivt även han, och medtas för provtagning med dubbla prov. Detta för att utesluta eftersupning. Vid förhör erkänner han att han kört 4-hjulingen. Båda är frigivna.

00:39, Rattfylleri, Örebro Bergslagsgatan

Polis stoppar en personbil på Bergslagsgatan i Örebro. Den 61-åriga föraren blåser positivt på platsen och medtas för provtagning. Han misstänks även för att vara påverkad av narkotika och blodprovas. I bilen satt en 49-årig kvinna som passagerare och hon misstänks för narkotikabrott, eget bruk. I bilen anträffades även en mindre mängd narkotika. Bilen de färdades i är tagen i beslag enligt TBL 7§.

Trafikolycka, personskada, Örebro län Skärmarboda

Ambulans på väg mot Örebro med en skadad man larmar polis. Mannen som kört in i ett träd med en skoter är kraftigt berusad. Den 44-åriga mannen har under kvällen varit hos en granne och festat. Sent på natten åker han hemåt på en skoter. Det är endast några hundra meter mellan bostäderna. Mannen kör in i ett träd och blir liggandes i snön och det är ca 18 grader kallt ute. Grannen, som han festat hos, går ut med sin hund och hittar den skadade och larmar ambulans. 44-åringen är kraftigt berusad och röntgas på USÖ. Troligen ej svårt skadad. Om grannen inte gått ut med sin hund hade utgången varit mer oviss.

Länet – Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login