Länet | Orkla flyttar saft- och glöggproduktion från Norge till svenska Kumla

By on 31 mars, 2016

Produktionsvolymerna på Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla utökas nu ytterligare. Produktionen av Tomteglögg, FUN Light och saftbas för läsken Solo för norska marknaden flyttas från Orkla Foods Norges anläggning Gimsöy Kloster i Skien till svenska Kumla. Flytten betyder att hela produktionen i Skien avslutas.

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla tillagas frukt- och bärprodukter under varumärkena Felix, Önos, Ekströms, BOB, JOKK och FUN Light. De ökade volymerna från Norge innebär en utökning av produktionen med 13 procent.

Vi är förstås väldigt glada över att Orkla väljer att satsa på Orkla Foods Sverige och vår anläggning i Kumla. Det är ett tydligt kvitto på att våra produktionsanläggningar ligger i framkant. Samtidigt känner vi såklart med våra kollegor i Norge. Att tvingas lägga ned en verksamhet är självklart tungt, men vi kan lova att fortsätta förse den norska marknaden med dryck på samma fina sätt som anläggningen i Gimsøy Kloster gjort, säger Patrik Andersson, vd, Orkla Foods Sverige.

Nedläggningen av anläggningen i Skien innebär att 24 medarbetare sägs upp.

Om Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla
Här kokar vi bland annat saft och drycker som marknadsförs under varumärkena Önos, BOB, JOKK och FUN Light samt kräm och blåbärssoppa under varumärket Ekströms. Här tillagas även Sveriges populäraste risgröt, ärtsoppa och annan kyld färdigmat under varumärket Felix. Dessutom tillagas vaniljkräm för bagerier och smoothies. Vid anläggningen i Kumla arbetar cirka 160 personer.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login