Länet – Riksomfattande bolag etablerar sig i Karlskoga

By on 21 september, 2016
Christer Svensson och Tage Svensson ska jobba på hemmaplan i avtalet med Björkborns Industriområdes Samfällighetsförening.

Nu får Christer och Tage från Karlskoga närmare till jobbet när deras arbetsgivare ONE Nordic etablerar sig i hemstaden.

Idag pendlar Christer, montör, och Tage, servicetekniker, till jobbet på ONE Nordic i Örebro. Snart kommer en del av deras tid att tillbringas på hemmaplan.

ONE Nordic har vunnit ett treårigt avtal med Björkborns Industriområdes Samfällighetsförening. Vi ska jobba med elnätet, med elmätning och avläsning, drift och underhåll samt beredskap. Samfälligheten består av Cambrex, Eurenco, Maintpartner, Nammo Liab och SAAB. Dessutom har vi ytterligare avtal med Cambrex om att sköta deras elanläggningar inklusive beredskap och support, säger Christer Svensson och Tage Svensson.

Vi är glada att kunna sätta ONE Nordic på Karlskogakartan, säger Jan Bardell, CEO och koncernchef på ONE Nordic. Vi finns redan i Värmland via lokal- och regionnätsavtalet med Ellevio i Berg och som underentreprenör i Skanskas belysningsentreprenad i Karlstads kommun. Nu ser vi fram emot att även växa på industrisidan i Värmland och få en större närvaro i västra Mellansverige. Vi har fullt upp på vår närmaste etablering i Örebro där vi nu har flera lediga tjänster. På sikt hoppas vi kunna rekrytera fler medarbetare även i Karlskogal.

Fakta
Björkborns Industriområdes Samfällighetsförening äger ett elnät där det ingår flera stationer med ställverk och transformatorer. Med detta elnät försörjs de företag som verkar på området med elenergi. Samfälligheten ansvarar för inköp och distribution av elenergi på området.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login