Länet | Satsning på nybyggnation i Arboga

By on 22 maj, 2015

Satsning på nybyggnation i Arboga – kommunen erbjuder attraktiv mark till sänkta priser under 1,5 år.

Arboga kommun erbjuder nu attraktiv mark för bostäder, industri och handel till sänkta priser för att stimulera nybyggnation i kommunen. Erbjudandet gäller under ett och ett halvt år och innebär att all planlagd mark kostar 50 kronor kvadratmetern.

Vi är inne i en positiv trend och antalet arbetstillfällen, företag och invånare ökar i kommunen. Om trenden ska fortsätta är det viktigt att få igång mer byggande, säger Agneta Bode (S), kommunalråd i Arboga.

I Arboga finns flera byggklara tomter för småhus och flerbostadshus, både centralt i staden och med mer naturnära lägen. Det finns också tillgänglig mark för industri och handel i strategiska lägen.

Vi vill att satsningen ska göra att bygg- och fastighetsföretag och andra företag får upp ögonen för Arbogas attraktiva och strategiska läge i Mälardalen. Sedan hoppas vi kunna få Arbogabor och invånare i närliggande kommuner att bygga villor här, säger Anders Röhfors (M), oppositionsråd.

Erbjudandet gäller till och med den 31 december 2016.

Om Arboga kommun
Arboga har ett strategiskt läge med närhet till Örebro, Eskilstuna och Västerås. Till Stockholm tar det en och en halv timme. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan samt E18 och E20.

I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Allt fler väljer att bosätta sig i Arboga och befolkningen ökar. I dag bor cirka 13 600 personer i Arboga kommun. Förra året ökade antalet arbetstillfällen för tredje året i rad i kommunen. Även antalet företag ökade.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login