Länet | Stena Recycling satsar på fossilfria transporter i Örebro län

Av på 21 december, 2015

Fordonen kommer att drivas enbart på bränslet HVO, Hydrogenerated Vegetable Oil, som ger ett betydligt lägre CO2-utsläpp i jämförelse med fossil diesel.

Vi adderar ytterligare ett alternativt bränsle till våra transporter vilket känns väldigt bra. Vårt mål är alltid hållbara lösningar i alla led och genom vår gemensamma satsning tillsammans med ÖGS bolaget i Örebro kan vi nu reducera våra koldioxidutsläpp, säger Åke Algotsson Filialchef på Stena Recycling i Örebro.

Stena Recycling är etablerad på drygt 80 platser i Sverige och kloka transportlösningar är därmed en förutsättning både ur miljö- och lönsamhetsperspektiv. Genom transportstyrning, färre tomtransporter, alternativa bränslen och möjligheten att använda olika transportlösningar minskar bolaget sin totala klimatpåverkan. Samarbetet med ÖGS bolaget i Örebro och satsningen på att enbart använda HVO innebär att Stena Recycling tar ytterligare ett steg i bolagets systematiska hållbarhetsarbete.

Avtalet med ÖGS bolaget är ett långsiktigt samarbete och i februari rullar de fossilfria fordonen i länet.

Miljö, kvalitet och säkerhet är utgångspunkten i allt vi gör och vi har bred och lång erfarenhet av olika transportlösningar med olika drivmedel.Vi har t ex genom vårt kvalitetssystem ”Cost Stop” mycket bra möjligheter att avvikelsrapportera i realtid, något som både hjälper oss i vårt säkerhetsarbete och i att undvika onödiga kostnader. Att vi nu blir en del i återvinningskedjan tillsammans med Stena Recycling är vi stolta över och satsningen på enbart HVO är ytterligare ett led i vårt arbete med förnyelsebara transporter, säger Lars Johansson, VD ÖGS bolaget.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in