Längdlandslaget till Nove Mesto

By on 14 januari, 2020

Svenska Skidförbundet har tagit ut sex damer och sex herrar som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i Nove Mesto den 18–19 januari.

Två distanslopp över 10 och 15 kilometer väntar längdlandslaget i tjeckiska Nove Mesto i helgen. Det blir fristil på lördag och efterföljande jaktstart i klassisk stil på söndag.

– Det är ett laddat gäng som ser fram emot helgens distanstävlingar. På damsidan är Ebba Andersson, Moa Lundgren och Emma Ribom tillbaka efter de förkylningar de drog på sig under Tour de Ski. Dessutom kommer sjuan i totala distanscupen, Charlotte Kalla, tillbaka efter att ha fått en lugn träningshelg på hemmaplan efter touren, berättar Magnus Ingesson, damtränare.

I helgen såg vi Evelina Settlin göra världscupcomeback i stadssprinten i Dresden, vilket hon gjorde med besked när hon stod på pallen i sprintstafett tillsammans med Linn Sömskar.

​– Kommande helg blir det distanstävlingar för Evelina och det blir spännande att se vad hon kan göra där, säger Ingesson.

Ett annat spännande namn i landslagstruppen är Anna Dyvik, som vann 10 kilometer klassiskt i Skandinaviska cupen för en dryg vecka sedan. Detta blir hennes första världscupstart för säsongen.

På herrsidan valde Calle Halfvarsson att avstå sprinthelgen i Dresden för att ladda om efter Tour de Ski. Nu är han laddad för nya distanstävlingar, tillsammans med Jens Burman, som ligger tia i den totala distanscupen.

Med sig till Nove Mesto får de även Daniel Richardsson, samt tre åkare från utvecklingslaget Team Svenska Spel.

​– Jonas Eriksson, Fredrik Andersson och junioren William Poromaa, har alla gjort fina resultat i Skandinaviska cupen och nationella tävlingar i vinter. Kommande helg är ett bra tillfälle för dem att få erfarenhet av internationellt tävlande. Normalt tar vi inte ut juniorer till världscuptävlande före junior-VM, men i år genomförs mästerskapet först i mars och efter det återstår endast tävlingarna i Kanada och USA, förklarar Mattias Nilsson.

Längdlandslaget i Nove Mesto 18–19 januari

Damer
Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF,
​Anna Dyvik, IFK Mora SK,
​Charlotte Kalla, Piteå elit,
​​Moa Lundgren, IFK Umeå,
​​Emma Ribom, Piteå elit,
​​Evelina Settlin, Hudiksvalls IF.

Herrar
Fredrik Andersson, Sollefteå skidor IF,
​Jens Burman, Åsarna IK,
​Jonas Eriksson, IFK Mora SK,
​Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,
​William Poromaa, Åsarna IK,
​Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF.

​Program Nove Mesto
​lördag 18/1: 10/15 km (F)
​söndag 19/1: 10/15 km (K), jaktstart

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login