Längdlandslaget till Planica

By on 18 januari, 2018
Arkivbild

I helgen flyttar världscupen till slovenska Planica med klassisk sprint på lördagen och 10 respektive 15 kilometer klassiskt på söndagen.

Vi har många bra åkare och det var tufft om platserna, speciellt till sprinten bland damerna, berättar förbundskapten Rikard Grip, som ser tävlingarna som en del i uttagningarna till OS i februari. Planica är sista chansen ett visa att man ska ha en plats i OS-truppen och på damsidan är det en utmanande situation då det är flera åkare som har potential att ta en sådan plats. När vi tog ut laget till Planica gjorde vi en helhetsbedömning utifrån formen över hela säsongen.

På herrsidan tävlar fyra av åkare både i sprinten och distanstävlingen, medan det på damsidan endast är Hanna Falk och Stina Nilsson som dubblerar.

Hanna och Stina har tävlat sparsamt den sista tiden och kommer därför att tävla båda dagarna i Planica. För Marcus Hellner är dubbleringen ett led i steget mot OS. Genom att köra sprinten sätts han i en tuff och hård tävlingssituation, säger Rikard, som ser fram emot helgens tävlingar. Det känns som att vi är på rätt väg mot OS. Våra åkare har en positiv formkurva. Framgångarna i Dresden har gett hela truppen mycket energi och vi ser fram emot nya utmaningar kommande helg.

Landslaget till Planica den 20–21 januari 2018

Sprint damer
Anna Dyvik, IFK Mora SK, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Jonna Sundling, IFK Umeå, Linn Sömskar, IFK Umeå.

Sprint herrar
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gellivare skidallians, Emil Jönsson, Anna&Emil sportklubb,Teodor Peterson, IFK Umeå, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, Viktor Thorn, Ulricehamns IF.

Distans Damer
Ebba Andersson, Sollefteå SK, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Charlotte Kalla, Piteå elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Maria Nordström, Ulricehamns IF, Emma Wikén, Åsarna IK.

Distans herrar
Jens Burman, Åsarna IK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gellivare skidallians, Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, Viktor Thorn, Ulricehamns IF.

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login