Längdlandslaget till världscupen i Lahti

By on 19 januari, 2021
Förra helgen tog Ebba sin första världscupseger, i helgen har hon en ny chans. Foto: Bildbyrån

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till finska Lahti.

Det har gått drygt en vecka sedan Ebba Andersson rusade upp för Alpe Cermis och vann sin första världscuptävling någonsin. I och med vinsten säkrade hon också tredjeplatsen i hela Tour de Ski.

– Det var grymt att se lagkörningen och kul att Ebba äntligen fick kliva högst upp. Avslutningen på Tour de Ski gav oss styrka och självförtroende in i kommande tävlingar, säger Anders Byström, landslagschef.

I truppen till Lahti finns också formstarka Emma Ribom, som tog karriärens första VC-pallplats under sprinten i Val di Fiemme. Björn Sandström som avslutade touren riktigt bra finns också med. Utöver det är det inga fler åkare som också åkte touren.

– Tillsammans med tränarna har flera av våra aktiva som åkt touren, lagt en plan som sträcker sig över världscuperna på hemmaplan i Falun och Ulricehamn samt fram till SM. Vissa behöver prioritera återhämtning, andra att få en bra bas av träning inför det som komma skall, sägerByström.

Två efterlängtade är tillbaka

I Lahti kommer vi äntligen få se både Charlotte Kalla och Jens Burman tillbaka i världscup-sammanhang. Charlotte, som drabbades av Corona tidigare i vinter och Jens som haft problem med ryggen är nu båda redo för att göra vinterns första världscuptävlingar.

Utöver de mest etablerade åkarna i truppen är det också väldigt intressanta namn som får chansen, efter fina resultat under Volkswagen cup-tävlingarna i Östersund förra helgen. De flesta av dom har åkt världscup tidigare men för Johan Herbert blir det världscup-debut.

– Det som är positivt med att flera av våra mest profilerade åkare inte är med i Lahti, är att de som bankar på dörren får chansen att visa vad de går för. Det ska bli kul att följa, avslutar Byström.

Under torsdagen reser laget till Lahti.

…………….

Program:
Skiathlon 15 km/30 km
Stafett

Åkare till Lahti:
Damer:
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
Lovisa Modig, SK Bore
Sofia Henriksson, Piteå elit SK

Herrar:
Axel Ekström, IFK Mora SK
Björn Sandström, Piteå elit SK
Fredrik Andersson, Piteå elit SK
Jens Burman, Åsarna IK
Johan Herbert, IFK Mora SK
Jonas Eriksson, IFK Mora SK

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login