Lansering av Triabetes, en eHälsotjänst från app – via moln – till EMR system.

Av på 17 april, 2013

Att leva med diabetes blev just enklare med en ny livsstilstjänst som kallas Triabetesfrån Diabetes Tools. Idag lanseras Triabetes online tjänst och smartphone app för alla diabetiker och deras vårdgivare på den svenska eHälsomässan Vitalis 2013 i Göteborg.

Triabetes hjälper diabetiker att ändra livsstil för att behandla sin diabetes. Det är en molntjänst som kombinerar en online tjänst och en smartphone app med elektroniska journalsystem (EMR), så relevant medicinsk information om patienternas kost och motion alltid är tillgänglig för patienten och vårdgivaren.

“Vi är stolta över att presentera Triabetes till den svenska sjukvårdsmarknaden idag”, säger Diabetes Tools VD Anders Weilandt. “Diabetes påverkar livet för miljontals människor världen över. Vi tror att oavsett vilken typ av diabetes man har eller behandlar, är det viktigt att förstå hur dagliga livsstilsval påverkar framtida hälsa och livskvalitet. Vår nya Triabetes programvarutjänst är nyckeln: balansera kost, motion och medicinering”.

För patienter

Triabetes är en personlig online tjänst som fungerar tillsammans med en smartphone app så att diabetespatienter kan följa upp mat och dryck, vikt och motion samt blodglukos och blodtryck. Genom att sätta dagliga mål och ge omedelbar återkoppling håller sig patienterna motiverade och informerade.

För vårdgivare och leverantörer av journalsystem

Triabetes kan integreras med säkra medicinska informationssystem för att effektivisera diabetesbehandlingen för vårdgivare. Läkare får en ovärderlig kombination av realtids- och långsiktiga data om kost, motion, vikt, blodsocker, blodtryck och medicinering – en ovanlig kombination som möjliggör förbättrad diabetesbehandling. Eftersom patienter kontinuerligt kan följas på distans möjliggör detta en effektiv hantering av medicinska risker och diabeteshändelser.

Android app för nedladdning

För personer med diabetes i Sverige är en Triabetes app tillgänglig för smartphones som använder Android operativsystem (version 4,0 och senare) från Google Play Store. För mer information på svenska och hur man laddar ner Triabetes, besök http://www.triabetes.net.

Triabetes är ett varumärke som tillhör Diabetes Tools Sweden AB. Android och Google Play är varumärken som tillhör Google Inc.

Om Triabetes och Diabetes Tools

Triabetes är en smartphone app och ett online beslutsstödstjänst för människor som lever med alla former av diabetes. Triabetes kommer från Diabetes Tools, ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar vetenskapligt baserade molntjänster. Triabetes är skalbar. Den kan användas av privatpersoner, läkare och vårdgivare, och kan integreras med storskaliga elektroniska journalsystem (EMR).

DiabetesTools är ett privatägt företag beläget i Stockholm som grundades 2005. Diabetes Tools är certifierade mot ISO 13485, en standard för utveckling av medicintekniska produkter och tillhörande tjänster. Triabetes är en CE-märkt medicinsk programvara som är registrerad för försäljning inom EU. Mer information finns på http://www.diabetestools.se.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in